Muhteşem Yüzyıl'ın Şeker Ağa'sı şaşırttı!

Muhteşem Yüzyıl dizisinin Şeker Ağa'sı Yüksel Ünal (45), yeni görüntüsüyle şaşırttı. Ünal, bisiklete binerek 65 kilo verdiğini söyledi.

MAGAZİN 12.12.2019, 13:52
Muhteşem Yüzyıl'ın Şeker Ağa'sı şaşırttı!

Bir dönem reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizinde Şeker Ağa karakterine hayat veren Yüksel Ünal, Çoban Yıldızı'nda Cabbar, Elimi Bırakma'da ise Ferhat karakterlerini canlandırmıştı. Ünal, doğum günü olan 5 Temmuz'da aniden zayıflamaya karar verdi.

173 kiloya ulaşan Ünal, sağlığını düşünerek kilo vermeye karar verdi. Ünal, diyet yapmak yerine yeme alışkanlıklarını değiştirdi. 

Taze meyve ve sebze ile beslenmeye başlayan Ünal, her gün bisiklete binerek 40 kilometre yol kat etti. Ünlü oyuncu, 5 ayda 108 kiloya kadar indi.

"Yaratılmışa yakın bir beslenme biçimini seçtim"

İzmir'de yaşayan Ünal, bugüne kadar kilo aldırmayan bir diyet tecrübesi yaşamadığını belirterek, "5 Temmuz 2019 sabahı uyandığımda çok heyecanlı ve hevesliydim. Benim bir kilo derdim yok çünkü sadece sağlıklı, dinç ve enerjik olmak istiyordum. Kendimce aldığım karar şuydu, artık hayvansal ürünler, ambalajlı gıdalar, şekerli, unlu, tuzlu şeyler tüketmeyecek, işlenmiş, üretilmiş ve içinde adını bilmediğim kimyasal bir sürü bileşenin olduğu endüstriyel gıdaları ağzıma sürmeyecektim. Benim yediğim her neyse, onun 'içindekiler' yazan bir ambalajı yok. Üretilmişten uzak, yaratılmışa yakın bir beslenme biçimini seçtim." ifadelerini kullandı. 

Önceden zayıflama hapları bile içtiğini aktaran Ünal, kötü beslenmenin komik ve en masum sonuçlarından birinin "şişmanlık" olduğunu söyledi. 

"Elime geçen seyi ağzıma atıyordum"

Ünal, damar sertliği, kolesterol, diyabet gibi hastalıklara da yol açan aşırı kilonun kendisini mutsuz ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Ben aslında zayıflamayı bırakıp sağlıklı beslenmeye karar verdiğim anda kilo vermeye de başladım. Yeme bozukluğum vardı. Elime geçen şeyi ağzıma atıyordum. Doyma hissim yoktu. Şimdi öğün kavramını kaldırıp, iç sesimi dinliyor acıktığımda yiyorum, doyduğumu anladığım anda bırakıyorum." 

"Hiç normal bir bedene sahip olmadım"

Sürekli kilolu olduğunu ifade eden Ünal, "Hiç normal bir bedene sahip olmadım. Şimdi de öyle aslında. Ama yakın zamandaki halimle kıyaslandığında arada oldukça fark var. Belki de bu yüzden, önceki halimi bilenlerin arasında çok mutlu oluyorum." dedi. 

Ünal, daha ilk haftadan itibaren hayatının değiştiğini ve mutluluktan ağladığı zamanların olduğunu belirterek, "Bir mağazanın deneme kabininde ilk gençliğimden beri hayalini kurduğum markanın pantolonunu giyip, ağlamaktan bir süre dışarı çıkamadığımı bilin." diye konuştu. 

"Uykuları mükemmel, enerjik bir insanım"

Kilo vermeyi yaşadıklarının yanında yalnızca bir hediye olarak gördüğümü aktaran Ünal, "Artık yorulmak bilmeyen, uykuları mükemmel, uyanışları hafif, enerjik bir insanım. Kan değerlerim güzel. Bunun bir süre değil hep böyle süreceğini bildiğim için çok mutluyum." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)