Müge Anlı'dan Zazaca tepkilerine yanıt: Özür dilemem!

Zazaca konuşan kadını yayından alması nedeniyle birçok kesim tarafından eleştirilere maruz kalan Müge Anlı, "Özür dile" çağrılarını yanıtladı. Anlı, "Ben özür dilemem, neden biliyor musunuz? Çünkü bir şey söylemedim." ifadelerini kullandı.

MAGAZİN 28.10.2019, 11:40 28.10.2019, 11:42
Müge Anlı'dan Zazaca tepkilerine yanıt: Özür dilemem!

"Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden telefonla bağlanan bir kadının Zazaca konuşması nedeniyle yayından alınması tepkilere neden oldu. Ünlü sunucu Müge Anlı, bugünkü yayınında eleştirileri yanıtladı.

Anlı, kendisine gelen tepkilere şöyle yanıt verdi:

"Özür dile diyorlar, ben özür dilemem! Neden dilemem biliyor musunuz? Çünkü bir şey söylemedim. Benim Zazalara karşı bir şey söylemem bir kenara söyletmem de zaten. Keşke ben bu dili bilseydim ama bu durumun benimle de alakası yok, Yukarıda rejinin bilmesi lazım ama burası Birleşmiş Milletler değil. Burada her dilden tercüman yok yani. Keşke böyle bir imkanımız olsaydı. Bu Zazacaya karşı yapılmış bir şey değil."

"Kendinizi benim yerime koyun"

Türkçe yayın yapıldığına ve önceden planlanmış bir şey olması durumunda tercüman tutulacağına dikkat çeken Anlı, "Yarın bir gün bir şey söylese, kurumlarımız hakkında olumsuz konuşsa bu sefer de 'Böyle konuşturttunuz' diyeceksiniz. Ne yapabilirim? Siz kendinizi benim yerime koyun. Empati denilen şey budur yani. Şu insanlara yardım etmekten başka ne gibi bir gayemiz var?" dedi. 

"Makamı işgal edenler de izlesinler"

Ünlü sunucu, kendisini eleştiren yetkili isimlere "Makam işgal edenler de lütfen izlesinler sonra da insanları galeyana getirmek yerine doğruyu anlatsınlar. Aklından benimle ilgili benimle ilgili şu kadar kötü bir düşünce geçiren Zaza kardeşlerim varsa ben bu açıklamayı onlar için yapıyorum. Başımın üzerinde yerimiz var." karşılığını verdi.

"Kimsenin diline laf edilemez"    

Müge Anlı, "Burada kimsenin ne dinine ne diline ne de ırkına laf edilemez burası Türkiye Cumhuriyeti böyle bir şey yapan da cevabını alır." diye sözlerine ekledi. 
 

Yorumlar (1)
Ertugrul Turan 4 yıl önce
Zazalar Türkiyemizin Vatansever Evlatlaridir. pkk-asala teöristlerinin Sehid ettigi ilk Askerimiz bir Zaza idir. Ancak pkk-asalaya bir sekilde bagi olan Vatan düsmanlari Zazalara dil uzatir. Zazalar dil uzatmak Türkiyeye kursun sikmaktir.