Merhum eşinin mirasını reddetmişti! Olayın perde arkası ortaya çıktı

Ünlü sunucu Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun mirasını reddetmesi ardındaki gerçekler, Erken’in sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıktı. Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümünden sonra bazı yakınlarının miras ve mal varlığı peşine düştüğü, Erken’in de bunlarla daha fazla uğraşmamak ve eşinin hatırasını yaşatmak amacıyla mirası reddettiği öğrenildi.

MAGAZİN 28.04.2022, 13:56 29.04.2022, 09:03
Merhum eşinin mirasını reddetmişti! Olayın perde arkası ortaya çıktı

Ünlü sunucu Ece Erken ve avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 2021 yazında dünya evine girmişlerdi. Ancak 2022’nin ilk aylarında ortağı olduğu restorana giden Mahmutyazıcıoğlu, silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmişti. O günden sonra Ece Erken, tüm hukuki yollara başvurarak saldırganların hak ettikleri cezaları almaları için çaba göstermişti. Ancak Erken’in yaşadığı acı, Mahmutyazıcıoğlu’nun yakınları ve arkadaşları tarafından yapılanlar sebebiyle ikiye katlandı. 



Erken, zor günler geçiriyor

Ece Erken, uzun süre sonra evinden çıkmış ve basın tarafından görüntülenmişti. Ünlü sunucunun zayıflamış ve moralsiz hali bu görüntülerde dikkat çekmişti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan 43 yaşındaki Erken’in bu halinin sebebinin ise “miras” olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından avukatlarının yazılı açıklamasını paylaşan Erken’in reddi miras yapması gündem oldu. Avukatlık büroları tarafından yayınlanan açıklamaya göre Erken’in bu kararı almasının ardında çıkan haberler ve Mahmutyazıcıoğlu’nun yakınları vardı.



Para peşine düştükleri için mirası reddetti

Çiftin nikah masasına oturmasından 7 ay kadar sonra hayatını kaybeden Mahmutyazıcıoğlu’nun bazı yakınları ve arkadaşlarının, merhumun mal varlığından faydalanmak amacıyla hızlı davrandıkları ve hatta merhumun taşınmaz mallarının Erken’in rızası olmadan kiraya verildiği belirtilen avukat açıklaması hakkında yorum yapmaktan kaçınan ünlü sunucu, “Gerekli açıklamayı Instagram’dan yaptım.” demekle yetindi. Erken, ilgili paylaşımında, eşini çok sevdiğini ve özlediğini belirterek “Rahmetli eşimi senelerdir gelir kapısı olarak gören ve rahmetli olduktan sonra da bunu devam ettirenlerle ismimin daha fazla bir arada anılmasını istemiyorum. Bu sebeple reddi miras yapıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)