Melinda Gates, kıyafetleri ile ABD basınının gündemine oturdu 

Bill Gates ile 27 senelik evliliğini sonlandırdıktan sonra aldığı tazminat ile dünyanın en zengin kadınları listesine ilk 3’ten giriş yapan Melinda Gates, bu defa kıyafetleri ile magazinin gündemine oturdu.  

MAGAZİN 12.10.2021, 11:28 13.10.2021, 09:07
Melinda Gates, kıyafetleri ile ABD basınının gündemine oturdu 

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile 27 senelik evlilik hayatını sonlandıran Melinda Gates, aldığı boşanma tazminatı ile dünyanın en zengin kadınları listesine çok konuşulacak bir giriş yapmıştı. Bill Gates’ten boşandıktan sonra mütevazı hayatı ve yardım kuruluşlarına yaptığı bağışlar ile dikkat çeken Melinda Gates, New York City’de objektiflere yansıdı.  



ABD basınında kıyafetleri ile yankı uyandırdı 

Helikopterden indikten sonra görüntülenen Melinda Gates için “Gündelik ama şık...” yorumunu yapan magazin dünyası, kıyafetlerin fiyatını hesapladı. Yapılan hesaba göre Melinda Gates’in giydiği beyaz spor ayakkabının fiyatı 495 dolar (4 bin 455 TL), siyah çantasının fiyatı 1290 dolar (11 bin 610 TL). Pantolon, tişört ve hırkanın yaklaşık fiyatı ise bin 790 dolar. Melinda Gates’in uçuş kombininin toplam fiyatı ise 3 bin 575 dolar yani 32 bin 175 TL. 



Çiftin boşanma kararı çok konuşulmuştu 

Melinda ve Bill Gates çifti, ani bir boşanma kararı alarak herkesi şaşkına uğramış ve konu hakkında şu açıklamalarda bulunmuşlardı: “Son 27 senede 3 harika çocuk yetiştirdik. Tüm insanların üretken ve sağlıklı yaşam sürmeleri için de dünyanın farklı yerlerinde vakıf binaları açtık. Biz, misyonumuza olan inancımızı paylaşmaya ve vakıf için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yalnızca bundan sonraki hayatımızda çift olarak yan yana bulunmayacağız.” 



Melinda Gates, 2 milyar dolarlık hisse aldı 

Uluslararası bir gazete tarafından yapılan habere göre Melinda Gates, boşanma davasının ardından yüklü miktarda tazminat aldı. Yapılan evlilik sözleşmesi gereği kendisinin ne kadarlık tazminat olduğu basına açıklanmasa da Melinda Gates’in vakıftan 2 milyar dolardan fazla değeri olan hisse aldığı öğrenilmişti. 65 yaşındaki Bill Gates’in açıklanan son mal varlığı ise 130 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 

Yorumlar (0)