Matthew Mcconaughey Kimdir?

MAGAZİN 01.08.2020, 02:58
Matthew Mcconaughey Kimdir?

Amerikalı sinema oyuncuları içerisinde aksanı ve kendine has oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Matthew McConaughey, bugün Hollywood’un en çok kazanan oyuncuları arasında ilk sıralarda gelmektedir.  

Asıl adı Matthew David McConaughey olan aktör, 4 Kasım 1969 tarihinde Texas’ın Uvalde bölgesinde dünyaya gelmiştir. Annesi öğretmen ve babası akaryakıt istasyonu sahibi olan sanatçı, İrlanda kökenlidir ve hristiyan dinine mensuptur. Oyunculuk kariyerine 1991 yılında başlayan aktör, Richard Linklater yönettiği 1993 yapımı Dazed and Confused filminde boy gösterene kadar birtakım öğrenci filmlerinde ve TV yapımlarında rol almıştır. Bu esnada country sanatçısı olarak bilinen Trisha Yearwood’un yer aldığı Walkaway Joe klibinde, Angels in the Outfield filminde, Unsolved Mysteries adlı TV dizisinde ve Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation ile Boys on the Side filmlerinde de bazı rollerde oynayarak tanınırlığını arttırmıştır. Sonrasında John Grisham’ın aynı isimli romanından uyarlanan 1996 yapımı A Time to Kill adlı filmde bir avukat olan Jake Brigance rolü ile tüm dünya üzerinde şöhretini katlamıştır.

A Time to Kill adlı yapımdan sonra pek çok filmde önemli roller almaya başlayan Matthew McConaughey, The Newton Boys, Contact, Amistad, EDTV ve U-571 gibi yapımlarda oynamıştır. 2000’li yılların başına geldiğinde romantik komedi türünde çekilen filmlerin aranılan yüzü haline gelen Matthew McConaughey, The Wedding Planner ile How to Lose a Guy in 10 Days gibi filmlerde başrolü üstlenerek özellikle film eleştirmenlerinden tam not almayı başarmıştır.

Ünlü oyuncu Matthew McConaughey ayrıca Tiptoes, Two For the Money, Frailty, Sahara ve Failure to Launch filmlerinde rol almıştır. 2005 yılında ise meşhur People dergisi tarafından yaşayan en seksi adam unvanına layık görülmüştür.

Yorumlar (0)