MasterChef şampiyonundan örnek davranış!

Son dönemin ilgiyle izlenen yarışması "MasterChef Türkiye"nin şampiyonu Cemre Uyanık, kök hücre bağışı yaptı. Şampiyon Cemre, örnek davranışıyla takdir topladı. 

MAGAZİN 31.12.2019, 12:02 31.12.2019, 15:09
MasterChef şampiyonundan örnek davranış!

Heyecanla takip edilen "MasterChef Türkiye"nin birincisi olan Cemre Uyanık, şampiyonluğunun açıklanmasının ardından soluğu özel bir hastanede oldu.

Cemre Uyanık, Türk Kızılayı’nın kemik iliği ve kök hücre bağışını artırmak için yürüttüğü Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'ne (TÜRKÖK) destek vermek için kök hücre bağışı yaptı.

Şampiyonluğunun ilan edilmesinin ardından 24 saat geçmeden donör olan Uyanık, Türk Kızılayı’na düzenli olarak kan bağışı yapıyordum. Amerika’dayken TÜRKÖK’ten nakil bekleyen bir hastayla iliğimin uyumlu olduğu haberini aldım." ifadelerini kullandı. 

"Donör olmak için Türkiye'ye döndüm"

Uyanık, annesine bile haber vermeden donör olmak için Türkiye'ye döndüğünü belirterek, Yarışma öncesinde tıbbi prosedürlerin tamamlanması için kan verdim. Birinciliğimin açıklanmasının ardından hastaneye gelerek kök hücre bağışını tamamladım." dedi.

"Herkesi kan vermeye davet ediyorum"

Kan ve kök hücre bağışı için farkındalık yaratmak istediğini aktaran Uyanık, "Donör olurken bir gün benim de başıma gelir fikriyle hareket etmedim. İliğimiz bir başkasına can olacaksa neden kök hücre bağışı yapmayalım? Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyor, kan vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)