Mahkemeden Burak Özçivit kararı

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, ‘Kuruluş Osman’ adlı dizinin çekimleri esnasında set personellerine hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 3 bin TL para cezasına çarptırıldı. Sanığın tekrar suç işlemeyeceği hususunda müspet kanaat oluştuğunu gerekçe olarak gösteren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde karar verdi.

MAGAZİN 05.07.2022, 21:05 06.07.2022, 15:00
Mahkemeden Burak Özçivit kararı

Başarılı oyuncu Özçivit'in, dizi setindeki çalışanlara hakarette bulunduğu gerekçesiyle 'zincirleme bir şekilde açıkça hakaret' suçundan 4 sene 1 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Beykoz 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Özçivit ve müştekiler iştirak etmezken, tarafların avukatları salonda hazır vaziyette bulundu.

“150 kişinin olaya şahitliği var”

Duruşmada konuşan müşteki avukatı Yunus Gümüş, “Bütün taraflarca kabul edilen bu olaya şahit olan 150 kişi var. Sanığın suç işlediği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi. Özçivit'in avukatı ise "Anlatılanlar yaşamın olağan akışına aykırıdır. 150 insanın gözlerinin içine bakarak küfür edildiği iddiası yaşamın olağan akışına uymamaktadır." diyerek Özçivit'in beraatını talep etti. 

Mahkeme heyeti kararını verdi

Mahkeme heyeti, sanık Özçivit’in 'hakaret' suçunu işlemesi sebebiyle, suçun işleniş şekli, suçun işlendiği mekan ve zaman ile sanığın kasta dayanan eyleminin ağırlığını göz önünde bulundurarak, günlüğü 30 TL'den 100 gün olmak kaydıyla toplamda 3 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Suçun işlendiği tarih itibarıyla sanığın daha evvel kasıtlı bir suçtan mahkumiyetinin bulunmamasını, dosyaya yansıyan negatif davranış ve tutumunun olmamasını dikkate alan mahkeme, sanığın tekrar suç işlemeyeceği hususunda müspet kanaat oluşması sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde karar verdi.

Yorumlar (0)