Macar siyasetçinin skandal görüntüleri!

Dün yerel seçim için sandık başına giden Macaristan'da tansiyon yüksek... Yerel seçimlerde Başbakan Viktor Orban'ın başkent Budapeşte adayı karşısında bütün muhalif partilerin birleşerek "İmamoğlu formülü" uygulamayı planladığını ifade etmediğinin ardından sıcak bir gelişme yaşanarak, Orban'ın Gyor kenti için desteklediği belediye başkanı adayının bir teknede alem yaparken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Uyuşturucu maddeninde kullanıldığı videoda 54 yaşındaki belediye başkanı adayı hayat kadınlarıyla beraber görüntülendi.

MAGAZİN 14.10.2019, 13:17 14.10.2019, 13:23
Macar siyasetçinin skandal görüntüleri!

Macaristan seçmeni yerel yönetimleri belirlemek için sandık başına giderken, hafta içinde uluslararası basında yer alan haberlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özellikle Budapeşte belediye başkanlığı yarışında ilham olduğuna dair ifadelerin yer almasının ardından Başbakan Viktor Orban’a Gyor belediye başkan adayından kötü haber geldi.

Orban’ın desteklemiş olduğu Gyor belediye başkan adayı Zsolt Borkai’nin lüks bir yatta alem yaparken çekilmiş fotoğrafları Macaristan gündemine bir anda bomba gibi düştü. Hırvatistan’ın turistik kentlerinden Dubrovnik açıklarında Adriyatik Denizi’nde seyreden lüks bir tekne içerisinde hayat kadınlarıyla çekilen Borkai iddiaları yalanladı. 54 yaşındaki iki çocuk babası olan Borkai’nin görüntülerinin yetişkin içerikli video paylaşım sitelerinde görüntülenmesi tartışmayı dahada uzattı.

Macaristan Başbakanı Orban’ın partisi Fidesz Partisi, son 7 seçimde art arda zafer elde ederken hafta içinde Financial Times’a konuşan Macaristan muhalefeti ortak bir karar alarak Budapeşte’de tek bir adayı destekleyeceklerini açıklamıştı. Muhalefetin adayı Karacsony, İstanbul’da İmamoğlu için uygulanan taktiği ilk kez kullanacaklarını dile getirmiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya geldiğini de ifade etmişti.
 

Yorumlar (0)