Mabel Matiz’in davası görülmeye başlandı

Şarkıcı Mabel Matiz’in eski yapımcısına açtığı dava, görülmeye başlandı. Matiz, 2 single ve 4 albüm çalışmasının gelirinin kendisine ödenmediğini belirterek bu davayı açmıştı.

MAGAZİN 29.03.2022, 17:06 30.03.2022, 09:36
Mabel Matiz’in davası görülmeye başlandı

Şarkıcı Mabel Matiz, 2 single ve 4 albümünün gelirini alamadığı gerekçesiyle eski yapımcısı Engin Akıncı’ya dava açmıştı. O davanın ilk duruşması bugün görüldü. İstanbul 4. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya Mabel Matiz (gerçek ismiyle Fatih Karaca), avukatıyla katıldı. Engin Akıncı da avukatıyla birlikte duruşmaya geldi.



Duruşma, kapalı oturumda gerçekleşti

Kapalı oturumda gerçekleşen duruşmaya izleyici ve basın mensubu alınmadı. Ayrıca bu dava hakkında yayın yasağı getirildiği de öğrenildi. Öte yandan Matiz, avukatı Eda Salman ile duruşma öncesinde açıklamalarda bulundu ve şunları ifade etti: “Bu, hayatımın en önemli hak mücadelesi. Yalnız kendim için değil emekleri bir şekilde sömürülen herkes için bu mücadeleyi veriyorum. Sektörümüzü ilgilendiren emsal bir dava görülecek birazdan içeride. Çok fazla söyleyecek şeyim var ama ölçülü olmak zorundayım.”

Yorumlar (0)