“Levitating” şarkısı Dua Lipa’nın başına dert açtı

İngiliz şarkıcı Dua Lipa, şarkısı sebebiyle mahkemeye verildi. Artikal Sound System isimli bir müzik grubu, “kendi şarkılarından esinlenildiğini” belirterek Lipa’yı mahkemeye verdi.

MAGAZİN 04.03.2022, 16:47 06.03.2022, 09:09
“Levitating” şarkısı Dua Lipa’nın başına dert açtı

İngiliz şarkıcı Dua Lipa bugünlerde avukatla yatıp mahkemeyle kalkıyor. 2012 senesinde kurulan Artikal Sound System isimli bir müzik grubu, 2017 senesinde çıkardıkları “Live Your life” isimli şarkılarının Dua Lipa tarafından “intihal” edildiğini belirterek dava açtı. 



“Levitating” şarkısı başına dert oldu

Dua Lipa’nın 2020 senesinde yayınladığı “Levitating” isimli şarkının kendi şarkılarına büyük oranda benzediğini belirten grup, Los Angeles Federal Mahkemesi’ne başvurdu. Şarkının orijinal olmadığını ve bizzat kendi şarkılarından intihal edildiğini belirten müzik grubu Lipa’nın şirketi olan Warner Record’u da sanık sandalyesine oturtmakta kararlı.



Zararlarını talep ettiler

Artikal Sound System grubu, 2 senelik zararlarına ek olarak şarkının 2 senelik gelirinden de kâr talep etti. Dua Lipa’nın şarkısı, müzik platformu Spotify’da 446 milyon kez dinlenerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Yorumlar (0)