Kurşun dizisinin konusu nedir, oyuncular kimler? Engin Altan Düzyatan hangi rolde?   

Kurşun dizisi ilk bölümüyle 23 Ekim Çarşamba akşamı Fox TV'de başlayacak.

MAGAZİN 23.10.2019, 12:01 23.10.2019, 12:14
Kurşun dizisinin konusu nedir, oyuncular kimler? Engin Altan Düzyatan hangi rolde?   

Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılan Engin Altan Düzyatan ile Burçin Terzioğlu'nun başrollerini paylaştığı Kurşun dizisinin konusu ne? 1970'li yıllarda adalet arayan Savcı Orhan ile gazeteci Leyla'nın hikayesini anlatacak olan Kurşun dizisi çarşamba akşamlarına damga vurmaya hazırlanıyor. Peki Kurşun dizisinin konusu nedir, oyuncuları kimler? Kurşun nerede çekiliyor? İşte Kurşun dizisinin konusu ve oyuncu kadrosu.

Kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Burçin Terzioğlu, Berrak Tüzünataç, Sarp Akkaya, Engin Şenkan, Kürşat Alnıaçık, Seda Akman, Bora Akkaş, Begüm Akkaya, Gülizar Irmak, Şebnem Dilligil ve Cem Kurtoğlu’nun yer aldığı, yönetmenliğini Murat Can Oğuz ve Burak Arlıel’in yaptığı, senaryosunu Kerem Deren, Çisil Hazal Tenim ve Ayberk Çınar’ın kaleme aldığı “Kurşun” dizisi, 23 Ekim Çarşamba saat 20.00’de ilk bölümüyle Fox TV'de yayınlanacak.

KURŞUN'UN HAZIRLIK AŞAMASI
Proje tasarımını ve yapımcılığını Gül Oğuz’un üstlendiği dizinin yönetmenliğini Murat Can Oğuz ve Burak Arlıel’in yapıyor. Most Production imzalı, FOX Tv'nin yeni dizisi “Kurşun”un hazırlık ve tasarım sürecine ait detaylar, pre-prodüksiyondaki şaşırtıcı rakamlar ile oldukça konuşulacak.

TASARIM SÜRECİ BİR YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR
Tasarım süreci 1 yıl önce başlayan projenin prodüksiyon aşamasında, 100 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay boyunca büyük bir titizlikle çalıştı.


15 kişilik kostüm ekibi, 2000 parça kıyafetin tasarımı ve dikimini 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdi.

70'lerin dokusunu yansıtabilmek için, 3000 metrekarelik alanda kurulan mahallede 3,5 yon boya, 6 bin demir profil, 1000 metre kadar kumaş ve 40 metreküp ahşap kullanıldı.

Dizide 1970'lere ait yüzlerce film izlenerek, birçok arşiv taraması yapıldı.


Uzman danışmanlar eşliğinde, Türk dizilerinde daha önce kullanılmamış CGI efekt tasarımları hazırlandı.


Prodüksiyon aşamasındaki merak verici diğer detayları ise, projenin tasarımı ve yapımcılığını üstlenen Gül Oğuz anlattı: "Kıyısından da olsa yakaladığım bir dönem 70’ler. Dönemin renkli atmosferine bir şekilde tanık olduğum için bu yılların samimiyetini, kendine has dokusunu güçlü bir hikaye ile ekrana taşımak istedim. Var olan projelerden daha farklı bir soluk getireceğini düşünüyorum. Geçtiği dönem, kostümler ve o yılların canlı renkleri ile bu farkın izleyiciyi cezbedeceğini,nkarşılığını bulacağını tahmin ediyorum."


İstanbul’un 70’li yıllarını ekrana yansıtacak olan “Kurşun” dizisi, adalet arayan savcı Orhan Atmaca'nın (Engin Altan Düzyatan); hırslı ve kalemine güvenen gazeteci Leyla Devrim’le (Burçin Terzioğlu) birlikte verdiği mücadeleyi ekrana getirecek. Kahramanlar adaletin peşinden koşarken, izleyenler de kahramanların tutkulu mücadelesini merakla takip edecek.

“Kurşun” dizisi, ilk bölümü ile Çarşamba saat 20.00’de FOX’ta.


 

Yorumlar (0)