Kraliyetten ayrıldıktan sonra nasıl geçinecekler?

Yalnızca Birleşik Krallık'ta değil dünya çapında büyük yankı uyandıran Prens Harry ile Meghan Markle'ın kraliyet ailesinden ayrılma kararı akıllara pek çok soru işareti getiriyor. Peki, ünlü çift geçimini nasıl sağlayacak?

MAGAZİN 10.01.2020, 13:18
Kraliyetten ayrıldıktan sonra nasıl geçinecekler?

Çiftin kraliyet ailesinden ayrıldıklarını açıklamasının ardından "kazanç" konusu en çok fikir yürütülen detaylardan biri oldu. Çiftin, ABD'de iş kurduğu, Meghan Markle'ın moda sektörüne atılacağı, kraliyet ailesi üyesi olmaları nedeniyle sahip oldukları popülerlik sayesinde astronomik reklam gelirleri elde edeceği nasıl geçinecekleriyle ilgili söylenenlerden bazıları.

Kraliyet gelirlerini de reddettiler mi?

Çift, henüz açıklamamış olsalar da elbette sonraki süreç için planlar yapıyor. Ancak diğer yandan her ne kadar İngiliz kraliyet ailesinden ayrı yaşayıp kendi gelirlerini elde etmek istiyor olsalar da şu anda dahi Prens Harry'nin, ailesinden kazandığı hatırı sayılır bir geliri var. Bu gelirleri de reddedip reddetmedikleri henüz açıklanmış değil.

Prens Harry, Prens Charles'tan kaynaklanan sabit bir gelire sahip. Prens Harry, Prens Charles'ın bağlı bulunduğu fondan yıllık 2 milyon pound geliri almayı sürdürecek gibi görünüyor.

Ciddi bir miras da var

Prens Harry'ye annesi Prenses Diana'nın vefatından sonra kalan 20 milyon pound, Kraliçe 2 Elizabeth'in annesi Ana Kraliçe'den kalan 7 milyon pound değerindeki mirası da gözden kaçırmamakta fayda var. Ayrıca Prens, 10 yıl boyunca orduda hizmet verdiği için 450 bin pound değerinde bir maaş da alıyor.

Giderler de dudak uçuklatıyor

Çiftin bu kadar ciddi miktarlarda sabit geliri olsa da bir o kadar yüksek miktarda gideri de var. Özel sekreterlere ödenen paralar, dadının maaşı gibi kendileriyle birlikte çalışanların maaşı ciddi bir gider kalemi oluşturuyor. Prens Harry ve Meghan Markle'ın güvenlik harcamalarının ise İngiltere'de halkın vergilerinden elde edilen gelirle ödenecek.

Servet kazanmaları bekleniyor

Tüm bunlara ek olarak Prens Harry ile Meghan Markle'ın önümüzdeki dönemde sosyal medya ve reklam anlaşmaları sayesinde önemli bir servet kazanma ihtimali üzerinde de ciddiyetle duruluyor. Hatta bazı uzmanlar, Markle ve Prens Harry'yi önümüzdeki 10 senenin en çok kazanan ünlü çifti olmaya aday olarak gösteriyorlar.

Kraliçe'nin düğün hediyesi olarak verdiği ve 2,4 milyon pound maliyetle dekorasyonu yapılan Frogmore House da çiftte kalacak.

Yorumlar (0)