Kraliyet şokta: Düşes İngiltere'yi terk etti!

Sussex Dükü Prens Harry ile birlikte kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğinden ayrılma kararını duyuran Düşes Meghan Markle, Kanada'ya döndü.

MAGAZİN 10.01.2020, 14:01
Kraliyet şokta: Düşes İngiltere'yi terk etti!

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, Kuzey Amerika'da altı hafta tatil yaptıktan sonra pazartesi günü Londra'ya dönmüştü.

Kraliyet çifti, sekiz aylık oğulları Archie'yi Kanada'da bakıcısıyla birlikte bırakmıştı. 

Çiftin aldığı bu karar nedeniyle hayal  kırıklığına uğradığı belirtilen Kraliçe 2. Elizabeth'in, Prens Charles ile Prens William'dan soruna kısa sürede çözüm bulmalarını istedği ifade ediliyor. 

Güvenlik harcamaları için görüşmeler yapılıyor

Öte yandan, Buckingham Sarayı yetkililerinin, İngiltere, Kanada ve ABD hükümetleri ile görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu görüşmelerde, çiftin korunması amacıyla yapılacak güvenlik harcamalarının ele alındığı söyleniyor.

"Ekonomik bağımsızlığımızı kazanmaya çalışacağız"

Buckingham Sarayı yetkilileri, dün  Düşes Meghan Markle'ın Kanada'ya gittiğini onayladı. İngiliz basınında yer alan haberlerde, Markle'ın zaten tatil dönüşü Londra'da uzun süre kalmayı düşünmediği ifade edildi. 

Kraliyet çifti, zamanlarını hem Kuzey Amerika'da hem de İngiltere'de geçireceklerini, aynı zamanda ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak için çaba göstereceklerini açıklamıştı.

Tahtın altıncı varisi olmayı sürdürecek

Çiftin aldığı karara rağmen Prens Harry'nin, tahtın altıncı varisi olmayı sürdüreceği söyleniyor. 

ABD vatandaşı olan eski oyuncu Meghan Markle, Suits dizisinde başrol oyuncusu ikenToronto'da yaşamıştı.

38 yaşındaki Meghan Markle'ın burada Kanadalı bir arkadaş çevresi olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)