Kraliçe II. Elizabeth, evini terk etti

Bir süredir sağlık sorunları hakkında haberler yapılan İngiltere Kraliçesi, uzun dönemdir ikamet ettiği Buckingham Sarayı’ndan taşındı. Sarayın 10 senelik tadilat sürecine girdiği ifade edilirken II. Elizabeth’in önümüzdeki 10 senede, bin yaşındaki Windsor Kalesi’nde konaklayacağı öğrenildi.

MAGAZİN 06.03.2022, 16:44 06.03.2022, 16:57
Kraliçe II. Elizabeth, evini terk etti

Bir süre önce Covid-19’a yakalanan ve çevrim içi görüşmelerini iptal etmesi sebebiyle sağlığı hakkında korkutan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in son PCR testinin negatif çıktığı bildirilmişti. Kendisini iyi hissettiğini kaydeden II. Elizabeth, hayatında önemli bir değişikliğe gitti.

Bin senelik kalede yaşayacak

Kraliçe II. Elizabeth, iyileşmesinin ardından Buckingham Sarayı’ndan ayrıldı. Windsor Kalesi’ne yerleşen İngiltere Kraliçesi’nin vefatına kadar burada konaklaması bekleniyor. Öte yandan kraliyet basını, Buckingham Sarayı’nın 10 sene sürecek tadilata girdiğini kaydetti.



Windsor Kalesi

Eşi, Windsor Kalesi’nin bahçesinde gömülü

95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi, 2 senelik Covid-19 salgını döneminde neredeyse hiçbir şekilde halkın arasına karışmamış ve İngiltere’de virüsün ilk görüldüğü anda, eşi Prens Philip ile birlikte Windsor Kalesi’nde yaşamaya başlamıştı. Prens Philip, 99 yaşındayken, 9 Nisan 2021 tarihinde hayatını kaybetmiş ve Windsor Kalesi’nin bahçesine gömülmüştü.

Buckingham Sarayı, monarşinin resmi yerleşimi

Buckingham Sarayı, 1837 senesinden bu yana monarşinin resmi yerleşim birimi olarak kabul ediliyor. Tarihi sarayın teknik sistemlerinin yenilenmesi ve değiştirilmesi gerektiği için de 10 sene sürmesi planlanan tadilat dönemine girdiği kaydediliyor. Tadilatın maliyeti ise 369 milyon sterlin olarak biliniyor.



Buckingham Sarayı

“Windsor’da konaklaması Kraliçe için daha iyi”

Kraliyet ailesine yakın bir kaynağın bir gazeteye verdiği röportaja göre "Buckingham Sarayı’nın restorasyonu en erken 2027’de tamamlanabilir ancak bu muhtemel görünmüyor. Saray, uzun süre konaklama imkanı veren bir yapı değil. Kraliçe II. Elizabeth’in inşaattan uzakta, Windsor’da yaşaması hem kendisi hem de ailesi için daha iyi olacak. Kraliçe aynı zamanda sağlık problemleri sebebiyle durdurduğu çevrim içi işlerine de bu kaleden devam edebilecek."

Halk, saraya daha kolay erişim sağlayacak

Kraliyet ailesi, İngiltere halkı ile ülkeye gelen turistlerin kraliyet yapılarından olan saraylara, kalelere ve diğer mülklere daha kolay erişebilmesini istiyor. Bu konuda çeşitli projeler yürütülüyor. 

Yorumlar (0)