Kral 3. Charles, oğlu William'ın kiracısı oldu!

Babası Kral 3. Charles'ın tahtı devralmasıyla birlikte "Cornwall Dükü" ile "Galler Prensi" gibi unvanlar, Prens William'a geçti. Cornwall Dükalığı sayesinde 345 milyon sterlinlik emlak portföyünün sahibi konumuna yükselen Prens William, aynı zamanda babası Kral 3. Charles'ın da ev sahibi oldu.

MAGAZİN 04.10.2022, 13:00 04.10.2022, 17:58 Hakan Öksüz
Kral 3. Charles, oğlu William'ın kiracısı oldu!

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral 3. Charles, "Cornwall Dükü" ile "Galler Prensi" gibi unvanları, oğlu Prens William'a bıraktı. Babasının 73 yıl boyunca taşıdığı unvanları devralan Prens William'ın eşi Kate Middleton'ın ise Galler Prensesi ve Cornwall Düşesi olduğu kaydedildi.

345 milyon sterlinlik emlak portföyü, artık Prens William'ın!

Babasının unvanlarını devralan Prens William'ın, yıllık 700 bin sterlinlik gelirin de sahibi olduğu aktarıldı. Bu gelirin, tahta çıkan babasından kendisine geçen Cornwall Dükalığı sayesinde kazanıldığı belirtildi. Unvan devri neticesinde Prens William'a geçen emlak portföyünün değerinin ise 345 milyon sterlin olduğu ifade edildi. 

Babasının en sevdiği eve sahip oldu!

345 milyon sterlinlik emlak portföyü, Highgrove House adlı evin de Prens William'a geçmesine yol açtı. Bu konutun, babası Kral 3. Charles'ın en sevdiği ev olduğu hatırlatıldı. Emlak portföyünün sahibi konumuna yükselen Prens Williams, böylece babası Kral 3. Charles'ın da ev sahibi oldu. 

Her yıl yüz binlerce sterlin kira geliri elde edecek!

Cornwall Dükalığı unvanı ile birlikte Prens William, bu evden her yıl yüz binlerce sterlin kira alabilecek. Her ne kadar kira gelirine sahip olsa da bu evin kişisel çıkarlar için satılamayacağı hatırlatıldı.

Yorumlar (0)