Köprülü Mehmed Paşa sorusu kaybettirdi

Kim Milyoner Olmak İster'e Sadrazam Köprülü Mehmed Paşa sorusu damga vurdu

MAGAZİN 11.11.2019, 11:32
Köprülü Mehmed Paşa sorusu kaybettirdi

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 842. bölümü dün akşam yayınlandı. Yarışmaya 2 çocuk annesi olan 50 yaşındaki Ayşe Banu Esen damga vurdu. 

ATV'nin ilgiyle izlenen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in dün 842. bölümü yayınlandı. Yarışmaya İstanbul'dan katılan, aslen Erzurum'lu Ayşe Banu Esen, samimiyeti ve kendine güveniyle izleyicilerin beğenisini topladı.

60.000 TL'lik soruya kadar başarıyla gelen Esen, Köprülü Mehmed Paşa sorusunda elendi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu Ayşe Banu Esen, büyük ödülü kazanması durumunda yoksul muhitlere çorba dağıtacağını söyledi. 60.000 TL'lik soruya kadar başarıyla gelen Esen, "Osmanlı Devleti'nde 17. yüzyılda etkili olan Köprülüler ailesinin kurucusu sadrazam Köprülü Mehmed Paşa'nın saraydaki ilk görevi neredeydi?" sorusunda zorlandı.

Soru için telefon joker hakkını kullanan Esen, tarih mezunu Umut Albayrak'ı aradı. Albayrak, 'Soruyu anladım lakin cevabını bilmiyorum, yanıltmış olmayayım sizi.'' diyerek soruyu yanıtsız bırakmak istese de Esen, ''Fikir yürütün lütfen!'' diyerek Albayrak'tan yardım etmesini istedi. Ancak telefon jokerinin süresi sona erdi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mikrobiyoloji uzmanı olan Ayşe Banu Esen, soruyu yanlış cevaplaması durumunda 15 bin TL alacağının hatırlatılması üzerine yarışmadan çekilmek istedi. Daha sonra ise sürpriz bir hamleyle soruyu yanıtlamaya karar verdi. Esen, doğru cevap olarak "C" şıkkını seçti.

Ancak sorunun doğru cevabı "D" şıkkıydı.

Yorumlar (0)