Kıvanç Tatlıtuğ: Haklı bir isyan var...

Kıvanç Tatlıtuğ, dünya genelinde düzenlenen ırkçılık karşıtı protesto gösterilerini "haklı bir isyan" olarak nitelendirdi.

MAGAZİN 18.06.2020, 13:34
Kıvanç Tatlıtuğ: Haklı bir isyan var...

UNICEF İyi Niyet Elçisi olan Kıvanç Tatlıtuğ, ABD'de siyahi George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşı protestolara ilişkin açıklamada bulundu. 

Söz konusu protestoları "haklı bir isyan" olarak nitelendiren Tatlıtuğ, hala bunun fark edilememesini hayretle izlediğini söyledi. 

Tatlıtuğ, dünyada yaşayan herkes için özgürlük, refah, eşitlik, adalet ve barış yerine getirilemediği sürece kimsenin güvende ve huzurlu hissedemeyeceğini belirtti. 

"Pandemiyi bu şekilde atlatamayız"

Bunu yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin çok net bir şekilde ortaya koyduğunu aktaran Tatlıtuğ, çok zengin ülkelerin tıbbi malzemelerini kendi vatandaşları için gönderdiğini ancak bu şekilde pandeminin atlatılamayacağını ifade etti. 

Tatlıtuğ, her bir vatandaşa tedavi uygulanmadığı ve dünyanın en ücra köşesine bile yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı gönderilmediği sürece kimsenin mutlu ve güvende olamayacağını söyledi. 

"Canlılar eşit yaşam hakkına sahip"

Çevre konusunda da duyarlı olunması gerektiği mesajını veren Tatlıtuğ, yeşile ve maviye çocukluğundan beri ilgisinin olduğunu belirtti.

Tatlıtuğ, ekosistemi bir bütün olarak nitelendirdiğini ve bütün canlıların eşit yaşam hakkına sahip olduğunu, ayrıca üreterek yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (1)
Sandra 4 yıl önce
Great Kivanc!