Kim Kardashian Japonya ile kriz yarattı

Amerikalı reality şov yıldızı Kim Kardashian West'in 'Kimono Intimates' markasıyla çıkardığı yeni korselerine Japonya'dan sert tepki geldi. Japonlar, kültürlerine saygısızlık yapıldığını düşünüyor.

MAGAZİN 27.06.2019, 10:33
Kim Kardashian Japonya ile kriz yarattı

Kim Kardashian West'in 'Kimono Intimates' markasıyla çıkardığı yeni korseleri Japonların tepkisine neden oldu. 

Kim Kardashian, dün satışa çıkarılan korselerin tüm kadınlara hitap ettiğini ve kadınların vücut hatlarını şekillendirdiğini söylerken, Japonlar ise bu korselerin kimonoyla ilgisi olmadığını ve kültürlerine saygısızlık yapıldığını iddia etti. 

"Bu korsenin kimonoyla ilgisi yok"

BBC'ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yuka Ohishi adlı bir kadın, "Kimonoyu kutlamalarda, nişanlarda düğünlerde mezuniyetlerde ve cenazelerde giyiyoruz. Kuşaklar boyunca giyilen bir kıyafet. Ama bu korsenin kimonoyla ilgisi yok. Sadece içinde 'Kim' geçtiği için kimono adını seçmiş. Kültürümüze saygısızlık ediliyor." dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Kim'in popüler kültürde büyük etkisi var. Korkarım bazı insanlar kimonoyu sadece onun markası olarak bilecek. Diğer girişimleri gibi bu marka da başarılı olursa bu durum arama sonuçları ve sosyal medya etiketlerini de etkiler."

Kim Kardashian'ın geçen sene 'Kimono Intimates' ile birlikte 'Kimono Body' ve 'Kimono World' markalarını da tescil ettirdiği ifade ediliyor. Vücut hatlarını şekillendiren korselerin, dokuz farklı tonda ve 4XL'a çıkan bedenlerde satışı yapılıyor.

Kim Kardashian, Twitter paylaşımında "Çoğu zaman ten rengime uyumlu bir korse bulamıyordum. Bu nedenle böyle bir çözüm bulmamız gerekiyordu." ifadelerine yer verdi.

#KimOhNo 

Yeni korselerin adından rahatsız olan birçok kişi, Twitter'da görüşlerini #KimOhNo (Kim Hayır Olamaz) etiketi ile paylaştı.

Bu görüşe sahip olan kişiler, kimononun artık Japonya ile değil bir iç giyim markası ve Kardashian'la özdeştirilmesinden kaygı duyduklarını ifade ediyorlar.

"Kimono Japon kimliğinin bir ifadesidir"

Jumonji Kadın Üniversitesi'nden Prof. Sheila Cliff, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Kimononun bir zarafeti var. Vücut hatlarını ortaya çıkarmak için değil çıkarmaması için giyiliyor." ifadelerini kullandı. 

Cliff, "Ben bir sütyen markası çıkarsam ve adına da Sari (Hintli kadınların geleneksel giysisi) desem bazı insanlar rahatsız olur. Aşırı derecede saygısızlık etmiş olurum. Kimono Japon kimliğinin bir ifadesidir ve Kardashian'a ait bir sözcük değildir." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)