Kim Kardashian'a kripto para cezası

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), bir kripto varlığı illegal şekilde tanıttığı gerekçesiyle Kim Kardashian'ın 1,26 milyon dolar (yaklaşık olarak 23,5 milyon lira) tutarında para cezası ödeyeceğini açıkladı.

MAGAZİN 04.10.2022, 01:03 04.10.2022, 17:25
Kim Kardashian'a kripto para cezası

SEC tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Kardashian'ın, EthereumMax'in sattığı kripto varlığın tanıtımı için para aldığını belirtmeden paylaşımda bulunduğu ifade edildi.

Kardashian'ın illegal bir şekilde kripto varlığı tanıttığına ilişkin suçlamalar karşısında anlaşma yoluna yöneldiği kaydedilen açıklamada, bahse konu cezayı ödemeyi ve komisyonun süren tahkikatında iş birliği yapmayı kabul ettiği dile getirildi.

Söz konusu açıklamada, Kardashian'ın sosyal medya hesabı üzerinden EthereumMax'in sunduğu kripto varlıklar hakkında bir paylaşım yapması için kendisine 250 bin dolar (4,6 milyon lira) ödendiğini belirtmediğinin tespit edildiği ifade edildi.

Yasaları ihlal ettiği bildirildi 

Kardashian'ın söz konusu paylaşımının, potansiyel yatırımcıların 'EMAX' adlı token almalarına yönelik talimatları içeren EthereumMax internet sitesinin adresini içerdiği kaydedilen açıklamada, Kardashian'ın ilgili yasaları ihlal ettiği bildirildi.

SEC Başkanı Gary Gensler, "Bu dava, ünlü isimlerin kripto varlıklar da dahil olmak kaydıyla yatırım fırsatlarına destek verdiklerinde, bu yatırım ürünlerinin bütün yatırımcılar için doğru olduğu manasına gelmediğini anımsatıyor." yorumunda bulundu.

Gensler, yatırımcıları kendi finansal amaçları doğrultusunda bir yatırımın potansiyel fırsatlarını ve risklerini değerlendirmeye teşvik ettiklerinin altını çizdi.

Yorumlar (0)