Khaby Lame muradına erdi

Sosyal medya platformu TikTok'ta en fazla takip edilen kişilerden olan Khaby Lame, uzun bir süredir beklediği İtalyan vatandaşlığına sonunda sahip oldu.

MAGAZİN 18.08.2022, 20:36 19.08.2022, 13:42
Khaby Lame muradına erdi

Asıl ismi Khabene Serigne Lame olan ünlü sosyal medya fenomeni, uzun senelerdir beklediği İtalyan vatandaşlığını, ikametinin yer aldığı Torino yakınlarında bulunan Chivasso Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen merasimle yemin ederek aldı.

Senegal doğumlu olan 22 yaşındaki Lame, gerçekleştirdiği açıklamada, "Ben bugünden evvel de herkes gibi kendimi İtalyalı olarak hissediyordum. Yemin etmek çok büyük bir sorumluluk." diye konuştu.

150 milyona yakın takipçisi bulunuyor

Koronavirüs salgını döneminde paylaştığı kısa ironik videolarla ün kazanan Lame'nin TikTok'ta 148 milyonu aşkın takipçisi bulunuyor.

Khaby Lame, geçtiğimiz haziran ayında İtalya medyasına yaptığı açıklamada, 21 senedir ikamet ettiği ülkede eğitim öğrenim de görmesine karşın hala vatandaşlık alamamasından yakınmıştı.

Sosyal medya fenomeninin bu çıkışının ardından İtalya İçişleri Bakan Yardımcısı Carlo Sibilia, sosyal medya hesabı üzerinden Lame'nin kısa süre içerisinde vatandaşlık hakkı elde edeceğini ifade etmişti.

Vatandaşlık alma süresi dört seneyi bulabiliyor

Avrupa'da vatandaşlık alma süresi uzun ülkeler arasında bulunan İtalya’da vatandaşlık yasalarının çok sıkı olması ara ara tartışma hususu oluyor.

Ülkede göçmenlerin çocukları ancak 18 yaşına girdikten sonra vatandaşlık başvurusu yapabiliyor ve genellikle bu sürecin neticelenmesi iki ila dört sene sürüyor.

Yorumlar (0)