Kerimcan'a hapis cezası

Sosyal medyada fenomen olan Kerimcan Durmaz, Instagram hesabından yayınladığı müstehcen videoyla ilgili yargılandığı davada 10 ay hapis ve 5 bin lira para cezası aldı. 

MAGAZİN 05.12.2019, 12:11
Kerimcan'a hapis cezası

DJ ve sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'ın sosyal medya platformu olan Instagram'dan paylaştığı ve insanlar tarafından yoğun tepki toplayan müstehcen videoyla ilgili yargılandığı dava sonuçlandı. Gaziosmanpaşa 16. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya sanık Kerimcan Durmaz ve avukatları katıldı. Duruşmada ayrıca müştekiler adına avukat Begüm Gürel bulundu.

Yanlışlıkla olduğunu söyledi

Dava dosyasında yer alan görüntülerin kendisine ait olduğunu ifade eden sanık Kerimcan Durmaz, "Hamburg'tan dönerken sadece iki yakın arkadaşımın olduğu gruba uçakta çekmiş olduğum paylaşımı gönderdiğimi sanıyordum. Fakat havaalanına iniş sırasında telefonun sinyal alması sonucunda bu paylaşımımı yakın arkadaş grubuma değil, Instagram hikâye bölümünde paylaşılmış olduğunu yine arkadaşlarımın beni araması neticesinde öğrendim." şeklinde konuştu.

"Bu konularda hassas ve dikkatli birisiyimdir"

Paylaşımı sildiğini ve kamuoyundan özür dilediğini kaydeden sanık Durmaz, "Üzgünüm, yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Ben de toplum içerisinde yaşayan biri olarak bu konularda hassas ve dikkatli birisiyimdir. Beraatimi talep ederim. Hakkımda lehte olan hükümler uygulansın." dedi.

Mahkeme, sanık Kerimcan Durmaz hakkında "müstehcenlik" suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle 10 ay hapse 5 bin lira para cezasına hükmetti. Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını lehte kabul eden mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İddianamede neler yer almıştı?

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Kerimcan Durmaz'ın "şüpheli" konumunda bulunduğu iddianamede, sosyal medya hesabı üzerinden 3 milyondan fazla takipçisi olduğu, şüphelinin Instagram isimli sosyal medya platformu üzerinden hikâye paylaşma kısmı olarak adlandırılan yerden 29 Nisan 2019'da aynanın karşısına geçerek müstehcen videoyu paylaştığı ve bu paylaşımın hesabı takip eden ya da etmeyen, sayfayı ziyaret eden herkes tarafından açıkça görüldüğü, görüntüleri İstanbul Havalimanı'nda paylaştığı aktarılmıştı.

İddianamede, Kerimcan Durmaz'ın "müstehcenlik" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsi ve 5 bin liraya kadar adli para cezası istenmişti.

Yorumlar (0)