Kerem Bürsin'den kadınlara destek!

Kerem Bürsin, arkadaşlarıyla birlikte cinsiyet eşitsizliği üzerine çalışmalar yaptığını açıkladı. Ünlü oyuncu, kadınlar ve erkekler arasında büyük bir eşitsizliğin var olduğuna ve bu eşitsizliğe karşı durulması gerektiğine dikkat çekti.

MAGAZİN 24.07.2019, 16:24 24.07.2019, 16:33
Kerem Bürsin'den kadınlara destek!

Kerem Bürsin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti. 

Bürsin, Instagram hesabından, avucuna '16 milyon kadın' yazdığı fotoğrafı paylaştı.

Ünlü oyuncu, yaptığı paylaşıma, "Dünyanın her yerinde kadınlar ve erkekler arasında süregelen büyük bir eşitsizlik var ve ben bu eşitsizliği kadınlar lehine bir eşitlik haline getirmek için bir süredir arkadaşlarım @mattmcgorry ve @weinspirejustice ile birlikte bir rehber önderliğinde çalışmalar yapıyorum. Bu sürede okuduğum Tony Porter’ın 'A Call To Men', Paul Kivel’in 'Men’s Work', Bell Hooks'un 'The Will to Change' ve Brene Brown’un 'Rising Strong' kitaplarının bu yolda doğru adımlar atmama sebep olan bilincin oluşmasında rolünün çok büyük olduğuna inanıyorum." notunu düştü.

Kerem Bürsin, paylaşımında, şu ifadelere de yer verdi: 

"Kadınların yüzde 40'ı aile içi şiddete maruz kalıyor"

"Her zaman cinsiyet eşitsizliğini büyük bir sorun olarak görmeme rağmen aslında konuya dair çokta derin bir farkındalık içerisinde olmadığımı bu sürede farkettim. Üzülerek belirtiyorum ki Türkiye’de yaşayan kadınların %40’ı ( 16 milyon kadın) gibi çok büyük bir kesimi hayatlarının bir döneminde aile içi şiddete maruz kalıyor."

"Türkiye 149 ülke içinde 130’uncu sırada yer alıyor"

"Kadınların politik katılımını, eğitim seviyesini ve iş gücüne katılımını baz alarak hazırlanan 2018 Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre ise; Türkiye 149 ülke içinde 130’uncu sırada yer alıyor. Bir erkek olarak, toplumun geneli tarafından kadınların maruz kaldığı bu ayrımcılığa karşı toplumu etkileyebilecek büyük bir ailenin parçası olduğumu düşünüyorum. Çünkü kadınların çektiği acıları ya da yaşadıkları haksızlıkları görmek veya empati kurabilmek için kadın olmak gerekmiyor."

"Şiddete maruz kalan kadınların 88%’i sessiz kalıyor"

"Bugüne kadar yapılmış toplumsal cinsiyet eşitliği ile alakalı çalışmalardan çok daha fazlasını yapmaya ihtiyacımız var. Ülkemizde şiddete maruz kalan kadınların 88%’i sessiz kalıyor, sessiz kalmamaları için hepimizin bunu paylaşabilecekleri ve destek isteyebilecekleri bir ortam yaratmamız gerekiyor."

"Ayrımcılığa karşı durmamız gerektiğine inanıyorum"

"Doğru değer setleri ve ahlaki normlar dünyanın değişmesinde çok etkili ve ben bunun önemini bu rehberlik süresinde daha da iyi anlamış biri olarak bu haksızlığa karşı sesimizi daha çok duyurmalı - ki buna ben de dahilim-, kadınlara karşı yapılan bu haksızlığa neden olan öğretileri yıkıp cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı durmamız gerektiğine inanıyorum!" 
 

Yorumlar (0)