Kendini doktor olarak mı tanıttı?

Metin Hara'nın diplomaya sahip olmadığı halde kendisine doktor süsü verdiği gerekçesiyle ihbar edildiği bildirildi. 6 ay hapis cezasına çarptırılması istenen Hara'nın avukatından konuya ilişkin açıklama geldi.

MAGAZİN 16.12.2019, 17:31 16.12.2019, 17:35
Kendini doktor olarak mı tanıttı?

Düşünce gücüyle tedavi konusundaki kişisel gelişim kitapları ile tanınan Metin Hara'nın diplomaya sahip olmadığı ancak kendisine doktor süsü verdiği gerekçesiyle ihbar edildiği öğrenildi.

İş yeri de mühürlenen Hara'nın, 6 ay hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Hara'nın avukatında konuya ilişkin yazılı açıklama geldi. 

Açıklamada, "Müvekkil Metin Hara’nın yetkisiz hekimlik suçlaması ile hakkında yürütülen yargı süreci ile ilgili açıklamaları yapma gereği duyuyoruz. Zira konu toplumu yanlış yönlendiren, gerçeği aksettirmeyen, kötü niyetli ve zarar vermeye yönelik bir şekilde işlenmektedir." ifadelerine yer verildi. 

"Herhangi bir ortamda kendini doktor olarak tanıtmış değil"

Müvekkilin üniversite eğitimini tamamlayarak fizyoterapist unvanını kazandığı belirtilen açıklamada, "Müvekkil herhangi bir ortamda kendini doktor olarak tanıtmış değildir. İşyerinin Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlediği iddiası da gerçek dışıdır." denildi.

Açıklamada, yargılamanın çok teknik ve ayrıntılı düzenlemeler içeren mevzuata ilişkin bir konu olduğu kaydedilerek, Müvekkil bu şekilde gerçek dışı bir haberle basında yer almaktan ve kamuoyuna yanlış tanıtılmaktan dolayı büyük bir rahatsızlık ve üzüntü duymaktadır." ifadesi kullanıldı.

"Müvekkili mahkûm eden yayınların yapılması hukuka aykırı"

2017 yılında yaşanan ve yargılaması süren bir konuya ilişkin kamuoyu nezdinde müvekkili mahkûm eden yayınların yapılmasının hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Konu ile ilgili Müvekkil hakkında verilmiş bir mahkeme kararı da bulunmamaktadır. Yargıya intikal eden olayların tartışılma yeri yargı makamlarıdır." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, süreç sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağı vurgulanarak, "Bu hususlar kamuoyunun bilgisine sunulur. Saygılarımızla." denildi.
 

Yorumlar (0)