Keanu Reeves'in Matrix serisinden aldığı ücretler belli oldu

Matrix serisinin 4’üncü filmi ‘The Matrix Resurrections’, 24 Aralık Cuma günü seyirciyle buluşuyor. HBO Max platformunda da yayına başlayan film, serinin başrol oyuncusu Keanu Reeves'in bu yapımdan ne kadar kazandığı sorusunu gündeme getirdi. Reeves, bugüne kadar oynadığı 4 Matrix filminden ne kadar kazandı? İşte Reeves'in Matrix serisi kazancı...

MAGAZİN 23.12.2021, 07:54 23.12.2021, 16:58
Keanu Reeves'in Matrix serisinden aldığı ücretler belli oldu

Matrix serisinin 4’üncü filmi, seyirciyle buluşmaya hazırlanırken, serinin başrol oyuncusu Keanu Reeves’in, bu seriden elde ettiği gelir merak konusu oldu.

The Matrix 1 (1999) 

Ön ödeme olarak filmde 10 milyon dolar kazanan Keanu Reeves, filmin yüksek gişesinin ardından gelirini 35 milyon dolara tamamladı. 

The Matrix 2 ve 3 

Reeves'in, serinin 2 ve 3’üncü filmlerinden elde ettiği gelir tam olarak bilinmiyor. Celebrity Net Worth isimli site, Reeves'in DVD satışları ve bu 2 filmin gişesi dahil olmak üzere 120 milyon dolar kazandığını öne sürdü.

The Matrix Resurrections (The Matrix 4) 

Serinin son filminden ilk ödeme olarak 12-14 milyon dolar arası bir gelir elde ettiği belirtilen Reeves'in gişe rakamlarının ardından filmin hasılatına bakılarak ek gelir kazanması bekleniyor. İlk filmden 10 milyon dolar gelir toplayan Reeves'in, 4’üncü filmden çok fazla ücret almaması ise dikkat çekti.

Reeves, son yapımda 18 sene önce öldüğü görülen rolünün, Matrix 4'te tekrar dirilmesiyle ilgili şunları söylemişti:

"Yönetmen, başka bir Matrix filmi yapmak ile ilgili bana ne düşündüğümü sorduğu zaman, 'Ne? Kulağa muhteşem geliyor fakat ben öldüm' dedim. Yönetmen de, 'Öyle mi?' diye yanıt verdi. Ben de, 'Anlat o zaman’ dedim. Güzel bir senaryo çıktı. Ben bu rolü oynamayı seviyorum. Hayatta nasıl kaldığım açıklanacak."

Yorumlar (0)