Kardashian’a “kültürel hırsız” suçlaması 

Kim Kardashian’ın Om sembollü küpeleri, sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Hint dinlerine sahip olanlar, Kardashian’ı “kültürel hırsız” ilan etti. 

MAGAZİN 26.05.2021, 10:50 27.05.2021, 09:16
Kardashian’a “kültürel hırsız” suçlaması 

Kim Kardashian, pazar günü sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ile dikkat çekmişti. Hem fotoğrafçı hem de stilist olan Sita Abellan tarafından tasarlanan takılarla poz veren Kardashian’ın görüntüleri, tartışmalara yol açtı.

Hem beğeni hem eleştiri aldı

Kardashian’ın paylaşımı kısa sürede beğeni alırken “Bu bir dini temellük (hırsızlık).”, “Om sembolü hakkında biraz araştırma yap”, “Om’un Hindular için kutsal olduğunu ve yalnızca aksesuar olarak kullanılmayacağını bilmiyor musun?”, “Om, süs eşyası değildir.” gibi çok fazla yorum da aldı.



Kardashian daha önce de siyasi lincine maruz kaldı

Kim Kardashian, kültürel temellük sebebiyle ilk kez lince maruz kalmıyor. 2019 senesinde “Kimono” adından dolayı gelen eleştirilerden sonra markasının adını SKIMS olarak değiştirmişti. 2020 senesinde ise Afrika Kıtası’nda ve siyahiler arasında ünlü olan Fulani örgüsünü yaptırıp bununla fotoğraflarını paylaşmıştı ve yine aynı şekilde kültür temellükü lincine maruz kalmıştı.

Om nedir?

Om sembolü, Budizm ve Hinduizm gibi Hint dinlerinde kutsal olarak kabul edilen bir ses ve semboldür.

Yorumlar (0)