Johnny Depp ve Amber Heard davasında gelişme: Mimikleri jüriyi etkiliyor

Johnny Depp tarafından açılan davada eski eşi Amber Heard kendisine şiddet uygulandığını açıklarken kullandığı mimiklerin ve ifadelerinin fazlalığı jüri değerlendirmesinden “güvenilir değil” şeklinde geçtiği belirtildi. Diğer yandan Heard, ifadesini verirken jüriyle devamlı olarak göz teması halinde olmayı da unutmadı.

MAGAZİN 09.05.2022, 11:40 09.05.2022, 13:06
Johnny Depp ve Amber Heard davasında gelişme: Mimikleri jüriyi etkiliyor

ABD’li ünlü oyuncu Johnny Depp (58) iki sene kadar devem eden evlilik sonrasında 2017 yılında boşandığı aktör Amber Heard’e (36) kendisine şiddet gösterildiğine dair iddialara karşı 50 milyon dolar tazminat istemiyle iftira davasında bulunda. Açılan bu davanın görüşmeleri ise son 15 günde gerçekleştirildi. İlk hafta Johnny Depp ve şahitleri, ikinci hafta ise Amber Heard ve tanıkları ifade verdi. Dava henüz sonuçlanmadı.

Hukuk uzmanları tarafından incelenen davada Amber Heard’ün mimiklerinin ve verdiği ifadelerin “melodramatik” olması sebebiyle jürilerce çok güvenilir bulunmadığını fakat davada hala bir kazanma şansının olduğuda belirtildi.

Hukuk firması Blank Rome’da çalışan Brett Ward, Amber Heard tarafından verilen ifadelerde çok fazla ağlaması ve mimik yapmasının daha çok rolünü oynayan bir oyuncu gibi olduğunu belirtti. Bu durumunda jüri tarafından sağlanan güvenilirliğe karşı bir hasar bırakabileceğini açıkladı. Breet Ward, “Amber Heard, Johnny Depp’in kendisine tokat atmasıyla yere düştüğünü ve yerdeyken halının ne kadar pis olduğunu gördüğüne dair ifade verdi. Bu tarz ifadeleri daha çok melodramatik duruyor. Söylemlerini ağlamadan, mimiklerinde çok fazla aşırılık yapmadan ve yumruğunu sıkmadan gösterebilirdi” şeklinde ifade etti.

“Hikâyeyi tamamıyla hatırlıyor”

Aynı düşüncede olan hukukçu Christa Ramey ise Amber Heard’ün iddiasında bulunduğu şiddet olayının hatırladığı kısımlarının, bu tarz olaylarda ki mağdurlarla aynı hatırlama şekli olmadığını açıkladı. Christa Ramey, şiddet mağduru kişilerin yaşadığı travmayla alakalı olarak “parçalanmış hatıraları” bulunduğunu ancak Heard’ün şiddet anlarını dile getirirken hikâyeyi tamamıyla anlattığına dikkat çekti.

“Mimik değil, delil arar”

Halkla ilişkiler uzmanı olan Juda Engelmayer’ın ifadelerine göre, Johnny Depp’in hayran kitlesinin ona inandığın ve Heard’ün oyuncuyu haksız şekilde suçladığını düşünüyor. Oyuncu bundan sonrasında belki tekrar aile filmlerinde bulunmayabilir fakat etik yönden belirsiz rollerde mesleğini sürdürebilir.

Duruşmada danışmanlık yapan Jill Huntley Taylor ise “Amber Heard mahkemede kendisine olan inanırlığa zarar verecek çok tehlikeli bir davranış benimsedi. Taciz söylemleri çok aşırıya gidiyor. Jüri, Johnny Depp’i cezalandırma kararı alırsa mimik değil, delil arar” dedi.

Amber Heard tarafından verilen ifadede Johnny Depp’in şişeyle cinsel şiddet yaptığını, oyuncunun alkol ve uyuşturucu etkisinde kalarak saldırdığına dair iddialarda bulunuyor.

Yorumlar (0)