İtalya'dan ödülle ayrılan Kevin Spacey: Bunu yapmak cesaret ister

Üzerine atılı cinsel saldırı iddiaları nedeniyle mahkemelik olan ve ekim ayında suçsuz olduğuna karar verilen ünlü aktör Kevin Spacey, İtalya'da ödül aldı. Sinema Müzesi tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görülen 63 yaşındaki oyuncu, "Bana bu ödülü vermeniz cesaret ister, teşekkür ediyorum." dedi.

MAGAZİN 18.01.2023, 10:58 Hakan Öksüz
İtalya'dan ödülle ayrılan Kevin Spacey: Bunu yapmak cesaret ister

Hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle House of Cards dizisinden kovulan ve iş bulamayan ünlü aktör Kevin Spacey, suçsuzluğunu kanıtlayacağını söylemişti. İngiltere'de gönüllü olarak mahkemeye katılacağını belirten Spacey, üzerine atılı suçlardan aklandı. 63 yaşındaki ünlü oyuncunun cinsel saldırı davasında suçsuz bulunması, kendisiyle ilgili bakış açısını değiştirdi.

"Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü

İtalya'nın Turin kentinde yer alan The Museum of Cinema'nın (Sinema Müzesi) düzenlediği geceye katılan Kevin Spacey, "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. Üzerine atılı cinsel suçları hiçbir zaman işlemediğini her fırsatta kaydeden ünlü aktör, "drama sanatının gelişimine sunduğu" katkıdan dolayı ödüllendirildi.

"Bu büyük bir cesaret örneğidir"

Hakkında yürütülen karalama kampanyasına rağmen bu ödülü kendisine vermeyi uygun bulan The Museum of Cinema'ya teşekkür eden Spacey, "Bu büyük bir cesaret örneğidir. Beni davet etmeniz ve ödüllendirmeniz gerçekten gurur verici." dedi.

Hakkındaki davalar düşürüldü

2005 ile 2013 yılları arasında İngiltere'de üç erkeği taciz ettiği öne sürülen Kevin Spacey, suçlamaları kesin bir dille yalanlamıştı. Ünlü oyuncu hakkında açılan cinsel saldırı suçu davaları, 2019 yılında Massachusetts'teki mahkeme tarafından düşürülmüş ve ünlü oyuncu suçsuz bulunmuştu. 

"Babam bir Neo-Nazi'ydi"

Oyuncu Anthony Rapp'ın kendisi hakkında açtığı cinsel taciz davasında ekim ayında suçsuz olduğu kararı verilen Spacey, mahkemede yaptığı konuşmayla herkesi şaşırtmıştı. Gençliğinde ailesi tarafından ırkçı ve cinsiyetçi tavırlarla karşılandığını kaydeden ünlü aktör, "Neo-Nazi olan babam, bana ve kardeşime şiddet uyguluyordu. Sağcı görüşlere maruz kalarak büyüdük. Eşcinsel olabileceğimi düşünerek bana bağırırdı." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)