İstinaf, Ahmet Kural’a verilen cezayı bozdu: Dava yeniden görülecek

İstinaf Mahkemesi tarafından Ahmet Kural’a verilen 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezası kararı bozuldu. Dava yeniden görülecek.

MAGAZİN 20.01.2021, 16:48 21.01.2021, 13:52
İstinaf, Ahmet Kural’a verilen cezayı bozdu: Dava yeniden görülecek

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi’nce oyuncu Ahmet Kural’a şarkıcı Sıla’ya karşı “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçlarını işlediği sebebiyle verilen 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası kararı bozuldu.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Sanık Ahmet Kural için üç ayrı suçla verilen 1 sene 4 ay 20 günlük hapis cezasına dair karar, Cumhuriyet savcısı, müşteki Gençoğlu’nun avukatları ve sanık Kural tarafından İstinaf Mahkemesi’ne götürüldü.

Kural ve Gençoğlu sabah 04.00-05.00 sularında tartışmaya başladı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi kararında başvuruyu değerlendirerek, müşteki Gençoğlu, sanık Kural ve tanık beyanlarından oluşan dava konusunun sabah saat 4-5 arasında olduğunu ve tarafların öncesinde aralarında bir uyuşmazlığın olmadığını, gecenin devamında ise ilişkilerinin bittiği zamandaki müşteki Gencoğlu’nun başka bir kişiyle olup olmadığına dair konunun konuşulmaya başlandığı ve bu sebeple ani bir tartışma ortamının oluştuğunun anlaşıldığı ifade edildi.

Sanık Kural'ın evinden sesler geliyordu

Verilen kararda taraflar arasındaki olayın alenileşmeden, müşteki Gençoğlu’nun, Ahmet Kural’ın evinden ayrılmadan tanık Hatice Tunç’un cep telefonunda varlığı ve içeriği savcılık tarafından tespit edilen gönderilmiş mesajlar değerlendirildiğinde, sanık Kural’ın evinden seslerin duyulduğu paylaşıldı.

Kararda, tanığın ses duymasına karşın söylenilen sözlerin net bir şekilde duyulup duyulamayacağına dair olay yerinde keşif yapılmasının gerekli olduğunun belirtildiği kararda, “tehdit ve hakaret” suçları yönünden mevcut delillerin değerlendirmesinde zorunluluk bulunduğu ifade edildi.

"Dosya tekrar incelenecek"

Bununla birlikte sanık Kural’ın üzerine atılı “tehdit” suçunun kanunda öngörülmüş olan ceza miktarının 6 ayda 2 seneye, “hakaret” suçunun 3 aydan 2 seneye kadar hapisle adli para cezası, “kasten yaralama” suçunun ise 4 aydan 1 seneye kadar hapis veyahut adli para cezası olduğunun bilgisinin verildiği kararda, bundan dolayı “basit yargılama usulü” yönünden yeniden değerlendirilmesine ilişkin bir zorunluluğun bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Alınan kararda bundan dolayı istinaf başvurularının yerinde görülüp kurulmuş olan hükmün bozulması, dosyanın tekrar incelenip hüküm kurulmak üzere ilk derece mahkemesine gönderilmesi kararı verildiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 22 Nisan 2019 tarihinde verilmiş olan kararla oyuncu Ahmet Kural, Sıla Gençoğlu’na dair “tehdit” suçuyla 7 ay 15 gün, “basit yaralama” suçuyla 5 ay ve “hakaret” suçuyla da 4 ay 5 gün olacak şekilde toplamda 1 sene 4 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırılarak bu cezaları bir sene denetimle erteleme kararı almıştı.

Karara karşı Ahmet Kural ve Cumhuriyet Savcısı ile Sıla Gençoğlu’nun avukatları istinaf başvurusu yapmıştı.

Yorumlar (0)