İngiliz Daily Mirror’dan, Prens Harry'ye özür: Bunlar yapılmamalıydı

Daily Mirror gazetesinin yayıncısı Mirror Group Newspapers, İngiltere Kralı 3. Charles'ın oğlu Prens Harry’den özür diledi.

MAGAZİN 11.05.2023, 09:22 12.05.2023, 09:01
İngiliz Daily Mirror’dan, Prens Harry'ye özür: Bunlar yapılmamalıydı

Sussex Dükü Prens Harry, Mirror Group Newspapers (MGN) hakkında açtığı davayla ilgili duruşma, İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde görüldü.

Sussex Dükü Prens Harry'nin avukatı David Sherborne, müvekkilinin çocukluk yıllarından bu yana yasa dışı yollarla elde edilmiş özel bilgilerin medya tarafından hedefi haline getirildiğini ve bu yayınların hatta ilişkilerini dahi etkilediğini belirtti.

"Prens Harry, yayınlar nedeniyle kendisi ve kız arkadaşı için endişelendi"

Prens Harry'nin, Chelsy Davy ile 2004-2010 seneler arasında yaşadığı ilişkinin de söz konusu yayınlar sebebiyle etkilenerek sona erdiğini ifade eden Sherborne, “Kraliyet yaşantısının kendisine uygun olmadığını anladı ve aldığı karar Prens Harry'yi çok üzdü. Basın tarafından paylaşılan haberler, Prens Harry'nin, kendisi ve kız arkadaşının güvenliği adına kaygılanmasına sebebiyet verdi.

Prens Harry hakkında herhangi bir olay yaşandığında MGN bir haber yapıyor ve kişilerin aileleri kendilerini yasa dışı aktivitelerin içerisinde buluyorlardı” diye konuştu.

"Prensin kaldığı otelde oda tutacak kadar ileri gittiler"

Prens Harry ve Davy'nin insanlardan uzak olabilmek üzere Mozambik'in Bazaruto Adası'na gittiklerini aktaran Sherborne, bu süreçte Daily Mail muhabirlerinin prensin bulunduğu otelde oda kiralayacak kadar ileri gittiğini de dile getirdi.

MGN avukatı Andrew Green ise kurumun bazı hatalarda bulunduğunu kabul ettiğini aktararak, “MGN, bütün yasa dışı bilgi alma olaylarından ötürü samimi bir biçimde özür dilemektedir. Bu durumunda bir daha yaşanmayacağına dair güvenceyi de vermektedir. MGN, söz konusu özrü, oluşturulan zararı azaltmak adına sağlamıyor, tam tersi şu anki özrün, bu etkiyi meydana getirmeyeceğini kabul ediyor. Özür diliyor, yaşananlar asla gerçekleşmemeliydi” dedi.

Yorumlar (0)