İlahiyatçı Profesör Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti

İlahiyatçı Profesör Zekeriya Beyaz, uzun zamandır tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapadı.

MAGAZİN 12.04.2022, 13:21 12.04.2022, 18:17
İlahiyatçı Profesör Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti

Aspirasyon pnömonisi hastalığı teşhisi konulan din sosyolojisi profesörü ve yazar Zekeriya Beyaz, 18 Mart'ta Esenler’ deki özel bir hastanede tedaviye alınmıştı.

Aynı zamanda Alzheimer hastalığı da olan Beyaz'ın bugün vefat ettiği haberi geldi.

Geçmiş zamanlarda televizyonların vazgeçilmezi olan 84 yaşındaki Beyaz, yaşam mücadelesini kazanamadı.

Cenaze töreni yarın düzenlenecek

Zekeriya Beyaz'ın cenazesi, yarın öğle namazıyla birlikte Esenler Merkez Camisi'nde kılınacak ve cenaze namazının sonrasında Kozlu Mezarlığı'na gömülecek.

Zekeriya Beyaz kimdir?

Gaziantep'te 1 Mart 1938'de hayata gözlerini açan Zekeriya Beyaz, ilkokulu bulunduğu şehirde okudu. Ortaokula ise Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde devam etti. Nizip Ulu Camisi'nde imam hatip görevini üstlendi. Daha sonrasında 1 Mart 1963'te memurluk görevine ilk adımını atan Beyaz, 1972'de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu.

İş hayatı

Zekeriya Beyaz, Diyanet İşleri Başkanlığında 14 yıl imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük görevini yerine getirdi.

Beyaz, "İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna Göre Evlenme" konulu teziyle yüksek lisans ve "İslam Hukukuna ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı" konulu teziyle doktora diplomasına sahip oldu. Yazarlık ve köşe yazarlığı da yapan Beyaz, 1991'de sosyoloji alanında doçent, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümünde profesör unvanını aldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 2000-2003'te dekanlık yapan Beyaz, bulunduğu zamanın ünlü televizyon yüzlerinden biriydi.

Yorumlar (0)