İbrahim Tatlıses duyurdu: Nuri Sesigüzel'den acı haber

İbrahim Tatlıses, usta ses sanatçısı ve sinema oyuncusu Nuri Sesigüzel'in ölüm haberini verdi. Tatlıses, acı haberi "Bir devir seninle kapandı." notuyla paylaştı.

MAGAZİN 20.05.2023, 14:23 20.05.2023, 15:12 Hakan Öksüz
İbrahim Tatlıses duyurdu: Nuri Sesigüzel'den acı haber

Ünlü ses sanatçısı ve sinema aktörü Nuri Sesigüzel'den hayranlarını yasa boğacak bir haber geldi. Bir süredir sağlık sorunlarından muzdarip olan Sesigüzel'in, 86 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumduğu kaydedildi.

İbrahim Tatlıses: "Koca bir devir kapandı"

Acı haberi İbrahim Tatlıses duyurdu. "Ustaların ustası, koca bir devir seninle birlikte kapandı." ifadeleriyle Nuri Sesigüzel'in ölüm haberini paylaşan İbrahim Tatlıses, büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Usta ses sanatçısı Nuri Sesigüzel'in cenaze namazının yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacağı bilgisi geldi. Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Sesigüzel, Büyükçekmece Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Nuri Sesigüzel kimdir?

1938 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde hayata gözlerini açan Nuri Sesigüzel, 14 yaşında sazı eline aldı. İstanbul Radyosu'nun açtığı sınavları 1961'de kazanan Sesigüzel, radyo sanatçısı olarak dinleyenlerin gönlünü çaldı. 300'den fazla plak dolduran Sesigüzel, 1963'te sinemaya adım attı. 

Usta sanatçı; "Kartal Yavrusu Hamido", "Mezarım Mermerden Olsun", "Gelin Ayşem", "Seher Vakti", "Geceler Yarim Oldu" ve "Kara Tren" gibi birçok filmde rol aldı.

Yorumlar (0)