"Hülya Avşar, Çiçek Adası'nı satın aldı" iddiasına yalanlama!

Hülya Avşar'ın Çiçek Adası'nı satın aldığına yönelik iddialar yalanlandı. Çiçek Adası'nın hissedarlarından biri olan Şerif Ali Hatırlı, "Hülya Avşar ile görüşmediklerini ve adanın satışının da söz konusu olmadığını" söyledi. 

MAGAZİN 28.09.2020, 11:45
"Hülya Avşar, Çiçek Adası'nı satın aldı" iddiasına yalanlama!

Hülya Avşar'ın, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Çiçek Adası'nı 55 milyon liraya satın aldığı iddia edilmişti. 

Çiçek Adası'nın hissedarlarından biri olan Şerif Ali Hatırlı, söz konusu iddiayı yalandı.

Çiçek Adası'nın satılık olmadığını kaydeden Şerif Ali Hatırlı, emlakçıların bazen adanın satılacağını gündeme getirdiğini ve yanlış haberlerin yayınlandığını söyledi.

Şerif Ali Hatırlı, Çiçek Adası'nın değerinin 100 milyondan fazla olduğuna dikkat çekerek, önceden hissedarların söz konusu adayı 105 milyon ve 130 milyon karşılığında satışa çıkardığını ifade etti.

"Çiçek Adası'nın satışı geri çekildi"

Günümüzde emlak fiyatlarının artış gösterdiğini belirten Şerif Ali Hatırlı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Çiçek Adası'nın satışının geçici olarak geri çekildiğini söyledi.

Şerif Ali Hatırlı, satışı geri çekme kararına rağmen "Hülya Avşar'ın Çiçek Adası'nı satın aldığına" dair haberler çıktığına dikkat çekerek, ünlü sanatçı ile görüşmede bulunmadıklarının ve adanın satışının da söz konusu olmadığının altını çizdi. 

"Sonuca ulaşılamadı"

Hülya Avşar'ın menajeri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ünlü sanatçının Çiçek Adası'nın hissedarları ile görüştüğünü, fakat bir sonuca ulaşılamadığını ve bu konuda imza atılmadığını belirtti. 

Çiçek Adası'nın, mübadele sürecinde Katerin, Hatırlı, Katrinli ve Uysal ailelerine verildiği biliniyor.

Söz konusu adada, 3 bin çam ağacı, 2 bin zeytin ağacı ve farklı ağaçlar bulunuyor. Bazı hissedarların Çiçek Adası'nın satılmasını istediği, bazı hissedarların da satışa karşı çıktığı biliniyor. 

Çiçek Adası'nda iskele, su kaynağı ve eski bir yapı bulunuyor. 

Birinci derece doğal sit alanı olarak nitelendirilen Çiçek Adası'nın, tapu kayıtlarına göre 268 bin metrekareye sahip olduğu biliniyor.

Söz konusu adanın kullanım alanının ise 300 bin metrekareden fazla olduğu belirtiliyor. 

Yorumlar (0)