Hazal Kaya Kimdir? Kariyeri, Ödülleri

MAGAZİN 20.09.2020, 23:31
Hazal Kaya Kimdir? Kariyeri, Ödülleri

Ekranların sevilen yüzü Hazal Kaya hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik. “Hazal kaya kimdir, nerelidir?” gibi sorulara yanıt bulduk.

Hazal Kaya'nın Hayatı

Hazal Kaya başarılı bir sinema televizyon kariyeri geçireceği hayatına 1 Ekim 1990 tarihinde, İstanbul’da gözlerini açmıştır. Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, çocukluk yıllarını İstanbul, Balat’ta yaşamış fakat 1997’de anne ve babasının ayrılmasıyla birlikte annesinin yanında yaşamına devam etmiştir. Daha küçüklük yıllarından sanata ilgi duyan Hazal 4.5 yaşında keman ve 7 yaşında bale dersleri almıştır.

Hazal Kaya'nın Kariyeri

lkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise İstanbul İtalyan Lisesi’nde okuyan Hazal, sinema-televizyon kariyerine lisede katalog çekimlerine ve ajanslara başvuruda bulunarak başladı ve eğitim hayatına devam ederken bir yandan da Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2009 yılında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne girmiştir. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinin 46. Bölümünde konuk oyuncu rolü üstlenirken, 2007 yılında ilk kez Genco adlı dizide başrol rolünü oynamıştır. Kanal D’de yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal Ziyagil karakterini canlandırmıştır. 2011 yılında bir yandan ilk rol aldığı film olan Çalgı Çengi’de oynarken diğer bir yandan Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders aldı. Daha sonra Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi'nde Ümit Çırak'tan eğitim almıştır. Yine aynı yılda Show TV’deki Adını Feriha Koydum dizisindeki Feriha Yılmaz Sarrafoğlu karakterini ve Ay Büyürken Uyuyamam adlı sinema filminde Hülya karakterini canlandırdı.

Hazal Kaya'nın Ödülleri

Bir çok dizi-filmi hayatına sığdıran Hazal Kaya aynı zamanda bir çok anket ve listelerde yüksek sıralama ve ödül de kazandı. "Lebanon Awards 2015" ödülünü kazanan tek Türk sanatçıdır. Sadece geçtiğimiz 2019 yılında 3 farklı yerden “En iyi kadın oyuncu, En iyi dizi çifti (Hazal Kaya - Burak Deniz), En İyi Kadın Dizi Oyuncu” adı altında 4 farklı ödül kazanmıştır. 2019 yılında Türk oyuncu, yönetmen, senarist olan Ali Atay ile evlenmiştir ve Fikir Ali adında bir oğulları vardır.

Yorumlar (0)