Haluk Levent'ten Fahrettin Koca'ya SMA tepkisi

Haluk Levent, Fahrettin Koca'nın duyurduğu SMA taramasına yönelik kararı çok doğru bulduğunu dile getirdi. Fakat Levent, söz konusu hastalığın tedavisi için kullanılan 'Zolgensma' adlı ilaca değinilmemesine ise "Peki ne yapacağız şimdi?" diyerek tepki gösterdi.

MAGAZİN 03.12.2021, 00:07 03.12.2021, 17:44
Haluk Levent'ten Fahrettin Koca'ya SMA tepkisi

Sağlık Bakanı Koca, SMA Bilim Kurulu toplantısının akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, evlilikten evvel bütün çiftlere SMA taramasının mecburi kılınacağını kaydetti.

"Evlilik öncesi tarama zorunluluğu doğru"

Toplumsal olaylara karşı duyarlı oluşuyla da bilinen ünlü şarkıcı Levent de kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak, bahse konu kararın çok önemli ve doğru olduğunu dile getirdi. Diğer yandan, bu hastalığın tedavisine yönelik kullanılan ilaç hakkında bir açıklamada bulunulmamasına tepki gösteren Levent, "Peki ne yapacağız şimdi?" dedi.

"Ne yapacağız?"

Levent, söz konusu paylaşımında, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı'nın SMA toplantısı neticesi: Evlilikten evvel test mecburi olacak. Risk taşıyan çiftlerin tüp bebek tedavisini devlet karşılayacak. Bu kararlar çok önemli ve doğru. Fakat an itibarıyla yüzlerce çocuğun beklemekte olduğu Zolgensma ilacına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Peki ne yapacağız şimdi?"

Yorumlar (0)