Haluk Levent: 300 çocuğa burs verebileceğiz

Kurduğu dernek ile ülke çapında bir yardımlaşma ağı oluşturan Haluk Levent, ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattıkları kampanyada ulaştıkları rakamı açıkladı. Dernek, 300 çocuğa burs sağlayabilecek.

MAGAZİN 08.01.2020, 16:51
Haluk Levent: 300 çocuğa burs verebileceğiz

Kurduğu Ahbap Derneği ile ihtiyaç sahibi insanlara ulaşan sanatçı Haluk Levent, ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattıkları kampanya çerçevesinde topladıkları para miktarıyla ilgili açıklama yaptı.

Öğrenciler için toplanan parayı açıkladı
 
Sosyal medya platformu olan Twitter hesabından derneğe yapılan bağışlarla ilgili bilgi paylaşan Levent, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilmek üzere toplam 571 bin lira para toplandığını açıkladı.


 
Daha önce Ahbap hesabında 75 bin lira bulunduğunu da aktaran Levent, yapılan yeni bağışlarla beraber kasalarındaki paranın 646 bin liraya vardığını ifade etti.

Lise ve üniversite seviyesinde toplam 50 öğrenci olarak hedeflenen burs sayısının toplanan son bağışlarla 300'e kadar artıran sanatçı, bu kişilere aylık 300 lira burs verebileceklerini belirtti.

Tek isteği var

Haluk Levent’in burs verilecek öğrencilerden tek bir isteği var. Levent, bu isteğini şöyle ifade etti:

“Burslarımız karşılıksız ancak Ahbap bursu alanlardan tek bir isteğimiz var: Okusunlar, çok öğrensinler, başarılı olurlarsa onlar da ömür boyu ihtiyacı olanlarla ahbap olsunlar.”

Haluk Levent, derneklerinin hedefinin burs verilen öğrenci sayısını önümüzdeki sene 500, sonrasında ise 5 bin kişiye çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da Ahbap Derneği’ne destek verdiğini duyurarak, kitap gelirlerini Ahbap’a bağışlamıştı.

Ahbap burslarından faydalanmak isteyen öğrencilerin derneğin internet sitesinde belirtilen şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Gerekli koşulları sağlayan öğrenciler öğrenim hayatları boyunca aylık destek alabilecek.

Yorumlar (1)
RamazanBayer 4 yıl önce
Sayın Haluk bey edirne'de üniveritedekız ögrenci okutmaktayım malumunuz mecburen buraya taşınmak zorunda kaldım ancak bır baba olarak kızımın masrafları bir yana şu an icin evin kirasını bile ödüyemez durumdayım siz sayın büyüklerimizden inşAllah hayırlı bir haber ve hızıe elinin uzaması enbüyük temennimizdir saygılarımla Ramazan Bayer meydan mahallesi hacısofu bayırı sokak ap no 7 ic kapı no1 edirne tel 04548459291 kızım Arzu Bayer sagılarımla