‘Halloween Kills’ filminin prömiyerinde 60 senelik gönderme

Aksiyon ve bilimkurgu filmlerinin yıldızı Jamie Lee Curtis kendisinin başrolde olduğu Halloween Kills (Cadılar Bayramı Öldürür) filminin prömiyerinde annesi Janet Leigh’in 60 sene önce oynadığı ‘Sapık’ (Psycho) filmine kıyafetli bir gönderme yaptı.

MAGAZİN 14.10.2021, 11:01 14.10.2021, 11:47
‘Halloween Kills’ filminin prömiyerinde 60 senelik gönderme

Türkiye’de 15 Ekim Cuma günü vizyona girecek olan Halloween Kills (Cadılar Bayramı Öldürür) filminin ‘Cadılar Bayramı’ konseptli prömiyerinde başrol oyuncusu Jamie Lee Curtis, kıyafetiyle damgasını vurdu. Curtis, Sapık (Psycho) filmi temalı kıyafetiyle tüm ilgiyi üzerinde topladı.

Kullanmış olduğu 70’li yıllardaki saç stillerini hatırlatan peruğu ve elinde taşıdığı kanlı perde ile en çok konuşulan kişi olmayı başardı. Ancak bu seçim sadece ilgi çeken bir kostüm olmasının yanı sıra çok özel bir anlam da taşıyordu.

Annesini onurlandırdı

Curtis Halloween (Cadılar Bayramı) filmi serisiyle çoktan adını sinema ikonu olarak altın harflerle yazdırsa da, ünlü oyuncu aslında Hollywood korku sinemasının en özel filmlerinden biri olan Sapık (Psycho) filmindeki meşhur kanlı duş sahnesi ile efsane olmuş Janet Leigh’in kızı. Bu nedenle annesinin bu filmdeki sahnesine bir atıf yaparak kendi filminin galasına katılması 62 yaşındaki Amerikalı oyuncunun hayranları ve sinema otoriteleri tarafından beğeniyle karşılandı.

Oyuncu, prömiyerdeki fotoğrafını kendi sosyal medya hesabından da paylaşarak “Bütün kan donduruculuğuyla annemi onurlandırıyorum. Zafer demek istedim!" notunu yazdı.

2004 yılında yaşama veda eden Janet Leigh, hayatı boyunca birçok popüler filmde önemli roller üstlense de Alfred Hitchcock'un 1960 yılında çekmiş olduğu ‘Sapık’ filmi onun kariyerinde çok önemli bir basamak oldu.

Kabus yeniden başlıyor

Yarın korku filmi severlerin izleyebileceği Halloween Kills (Cadılar Bayramı Öldürür) filminin konusu ise şöyle: Laurie Strode, maskeli canavar Michael Myers’ı kendi evinin bodrumunda kızı ve torunu ile birlikte kafese kapatarak ateşe verdiklerinde yaşadıkları kabusun bittiğini düşünür. Myers’ı öldürdüğünü düşünen Laurie, tedavi olmak için hastaneye gider. Ancak Michael ölmemiştir. Onun yeniden kan dökme ritüelini başladığını öğrenmesiyle Laurie yeniden büyük bir savaşın içine girmek zorunda kalacaktır.  

Yorumlar (0)