Halil Sezai’nin ‘Tam dövemedim, hak etti’ sözlerine suç duyurusu…

İstanbul Tuzla’da komşusunu darp ettiği sebebiyle 4 farklı suçtan toplamda 1 sene 11 ay 17 günlük hapis cezası alan ve yaklaşık olarak 1 buçuk ayın ardından hükümle tahliye olan Halil Sezai’nin sahne aldığı bir mekanda dile getirdiği, “Kafam iyi olduğundan gerekli bir şekilde tam olarak dövemedim. Bir dahakine inşallah. Hak etti.” sözlerinden dolayı Meriç’in avukatı Sezai hakkında suç duyurusu yaptı.

MAGAZİN 28.07.2021, 16:13 29.07.2021, 15:05
Halil Sezai’nin ‘Tam dövemedim, hak etti’ sözlerine suç duyurusu…

15 Eylül 2020 tarihinde Tuzla’da komşusu Hüseyin Meriç’e darp uygulayan Halil Seza, “alenen hakaret”, “silahlı yaralama” , “mala zarar verme” , “konut dokunulmazlığını ihlal” , suçlarıyla toplamda 1 sene 11 ay 17 günlük hapis cezası almıştı. Toplamda 42 gün tutuklu kalan Sezai, davada ilk celsede tahliye edilmişti.

Sezai 18 Temmuz’da sahne aldığı bir mekanda, “Kafam iyi olduğundan gerekli düzeyde dövemedim. Gelecek sefere inşallah” sözlerinden dolayı sosyal medya üzerinde büyük bir tepki aldı. Dapr edilen Hüseyin Meriç’in avukatı Serap Başkan Özsan ise Sezai hakkında suç duyurusu yaptı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sunulmuş olan suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli tahliyesinden hemen sonra medyada ve sosyal medyada 150 bin kişinin takip etmiş olduğu resmi sosyal medya hesabından açıkça müvekkile hakaret ederek tekrar ölümle tehdit etmiştir. Tekrar bu hesaptan ‘Youtube’ hesabı bağlantısını da koyup hakaret ettiğini daha da fazla insana gösterip müvekkilin kişilik haklarına da ayrıca ve açıkça saldırı yapmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

“Şapkalı şeytan benzetmesinde bulundu”

Müştekiyi Halil Sezai’nin basın ile açık bir şekilde ölümle tehdit ettiği, ‘şapkalı şeytan’ sözüyle milyonların önünde müştekiye hakarette bulunup itibarını sarstığı ifade edildi. Paylaşılan dilekçede, cezaevinden şüphelinin çıkması sonrası ‘Ağıt’ adındaki bir klip çektiği ifade edilerek, cezaevi görüntülerinin ardından bir yönde kameraların ve şapkalı şeytanın olduğu, öte tarafta ise kendisinin ve polis memurlarının olduğu ifade edildi. Bu görüntüler ile Halil Sezai’yi Hüseyin Meriç’in haksız bir şekilde yargılattığı, mahkemelerin Sezai’yi haksız bir şekilde yargılayıp ceza verdiği imasının verildiği ve müşteki Meriç’in ise başında şapkası olan boynuzlu şeytan kılığında bir görüntüyle simgelendiği kaydedildi.

“Yaptığının yanında aldığı ceza hafif kaldı”

Dilekçede, “Bu şekilde müvekkile hakarette bulunup milyonlarca insana karşı rezil etmek, müvekkili mahkeme kararına karşın haksız çıkartma ve karalama ve kendisine masum göstermenin çabasındadır.” denilen dilekçede, Sezai’nin almış olduğu cezanın yaptığının yanında hafif kaldığı için ıslah edilemediği, halihazırda suç işlemeyi sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

“Müvekkilimin can korkusu bulunmaktadır”

18 Temmuz 2021 tarihinde Halil Sezai’nin çıktığı bir mekanda, kafasının iyi olduğunu söyleyip tam şekilde dövemediğini ifade ettiği söylendi. Dilekçede, “Bu kişi halihazırda açıkça sahneden ve tüm basını kullanarak az bir şekilde şiddet uyguladığını ve bir dahakine daha da yapacağını adalet sistemiyle adeta dalga geçercesine aktarmaktadır. Müvekkilimin can korkusu bulunmaktadır. Müvekkilimi bu kişi her an öldürebilir. Sezai, müvekkilime kin beslemektedir ve her ortamda da bunu çekinmeksizin dile getirmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Uzaklaştırma ve koruma talebi

Paylaşılan dilekçede, müşteki Hüseyin Meriç’e korumanın sağlanması ve Halil Sezai’ye ilişkin uzaklaştırma kararı verilmesi talep edildi. Sezai’nin tutuklu yargılanması için ise dava açılmasına karar verilmesi istendi.

Yorumlar (0)