Gülşen hakkında istenen ceza netleşti

İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle önce tutuklanan, ardından tahliye edilen şarkıcı Gülşen'in yargılandığı davadan yeni bir haber geldi. Gülşen hakkında istenen ceza netleşti.

MAGAZİN 01.03.2023, 10:46 01.03.2023, 16:49 Hakan Öksüz
Gülşen hakkında istenen ceza netleşti

Şarkıcı Gülşen'in geçen yıl verdiği bir konseri sırasında imam hatiplilere yönelik sahnede sarf ettiği sözler, tepki çekmişti. Gülşen'in yargılandığı davaya ilişkin yeni bir haber geldi. Ünlü şarkıcı hakkında istenen ceza netleşti. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan Gülşen'e 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Gülşen hakkındaki dava

Sahnede bir arkadaşıyla ilgili şakalaşırken, "İmam Hatip'te okumuş, galiba sapıklığı oradan geliyor." şeklinde ifadeler kullandığı videonun paylaşılması üzerine Gülşen, hedef tahtasına oturtulmuştu. Kullanılan ifadelerin yanlış olduğu ancak bunun tutuklama gerekçesi sayılamayacağı belirtilmişti.

Konserden aylar sonra paylaşılan videonun ardından Gülşen 26 Ağustos'ta tutuklanmış, 29 Ağustos'ta tahliye edilmişti. Ünlü şarkıcı hakkındaki ev hapsi kararı, avukatının itirazı üzerine 12 Eylül'de kaldırılmıştı.

Yorumlar (0)