Gülman çifti boşandı: Kemal Gülman'a dudak uçuklatan tazminat cezası

Gülman Group’un sahibi olan Kemal Gülman ile 28 yıllık karısı Feryal Gülman’ın boşanma davası neticelendi. ‘Zina’ sebebiyle Feryal Gülman tarafından açılan boşanma davasını kabul eden mahkeme, iş insanı Kemal Gülman’ı 60 milyon TL tazminata hükmetti.  

MAGAZİN 20.11.2021, 10:18
Gülman çifti boşandı: Kemal Gülman'a dudak uçuklatan tazminat cezası

Sosyetenin tanınmışlarından biri olan Feryal Gülman, kendisinden 32 yaş büyük olan eşi, Gülman Group’un sahibi Kemal Gürman’a, geçtiğimiz günlerde boşanma davası açmıştı. 

Aldatma iddiasıyla boşanma davası açtı

Feryal Gülman, davada eşi Kemal Gülman’ın, kendisini 22 yaş küçük bir kadınla aldattığını iddia etmişti. Kocasına ait olan şirketlerin yarısına tedbir kararı talep eden Feryal Gülman dilekçesinde, 200 milyon TL’lik tazminatın haricinde kendisi için 200 bin TL, oğlu Kemal Aslan için de 25 bin TL nafaka istemişti. İş insanı Kemal Gülman da eşinin açtığı 200 milyon TL’lik tazminat talepli boşanma davasına karşılık ‘kötü muamele’ sebebiyle 500 bin TL’lik karşı boşanma davası açmıştı. 

İstanbul Aile Mahkemesi, Feryal Gülman ile Kemal Gülman’ı eşit derecede kusurlu bularak, tazminat ve nafaka taleplerini reddetmiş ve ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması’ sebebiyle boşanmaları yönünde karar almıştı. Yerel mahkemenin bu kararına itiraz eden Gülman çiftinin söz konusu itirazını yeniden değerlendiren Yargıtay, mahkeme kararının çelişkili olması sebebiyle kararı bozarak, geri yollamıştı. 

Kemal Gülman, 60 milyon TL ödeyecek 

Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden görülen davada karar verildi. İstanbul Aile Mahkemesinde 8 senedir devam eden davanın karar duruşmasına Gülman çifti katılmazken, duruşmada avukatları hazır bulundu. Gizlilik kararı olan ve yaklaşık yarım saat devam eden duruşmada kararını veren mahkeme, ‘zina’ sebebiyle Feryal Gülman’ın açtığı boşanma davasını kabul etti. Mahkeme, kararında iş insanı Kemal Gülman’ı 30 milyon TL manevi ve 30 milyon TL de maddi tazminata hükmetti. Kemal Gülman’ın ‘kötü muamele’ sebebiyle açtığı karşı boşanma davası ise mahkeme tarafından reddedildi.

Yorumlar (0)