Gökçe Kırgız ve ismini kullanan Merve Doğan, bu kez sosyal medya için karşı karşıya!

Müzik dünyasına bomba gibi düşen ‘Gökçe Kırgız’ ismi tartışması, tarafların hakkını aramasıyla devam ediyor. Hukuki süreç çözülmeden bu kez de sosyal medya için karşı karşıya gelen ikili, yeni bir mücadeleye daha girişti. İddiaya göre gerçek Gökçe Kırgız’ın tüm sosyal medya hesapları, birini taklit ettiği gerekçesiyle bir gecede kapatıldı. 

MAGAZİN 03.05.2021, 11:22 04.05.2021, 00:44
Gökçe Kırgız ve ismini kullanan Merve Doğan, bu kez sosyal medya için karşı karşıya!

Son dönemde müzik dünyasının en çok konuştuğu konu haline gelen ‘Gökçe Kırgız’ tartışması, hukuki boyutun yanına sosyal medya savaşının girmesiyle devam ediyor. Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında müzik dünyasında patlama yaratan ‘Kalbime Gömerim O Zaman’ şarkısı, bir dönemin en çok dinlenen şarkısı olmuştu. Şarkıyı söyleyen sesin sahibi ise, o yıl 16 yaşında olan Gökçe Kırgız’dı. Şarkının popülerleşmesine rağmen Kırgız, üniversitede müzik eğitimi alıp kariyerine daha sağlam başlamak istedi. Popüler yolu seçmeyen Kırgız, bir süre eğitime girdi. Ancak o sırada bu durumu fırsata çevirmek isteyenler harekete geçti. 

Merve Doğan, Gökçe Kırgız’ı taklit mi etti?

Merve Doğan adındaki bir kadın, o dönem bir sosyal medya hesabı açıp, adını ‘Gökçe Kırgız’ koydu. Dönemin parlayan şarkısı ‘Kalbime Gömerim O Zaman’ı yeniden okuyan Merve Doğan, kendi fotoğraflarından oluşan bir klip de hazırladı. Bunun üzerine mekanlarda sahne almaya başlayan Doğan’ın sesinin ilk çıkan kayıttan farklı olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine mahkemeye giderek adını değiştiren Merve Doğan, ‘Gökçe Kırgız’ adıyla kimliğini değiştirdi. Hatta bir dönem Bülent Ersoy’un da programına katılan Doğan, kendisinin Gökçe Kırgız olduğunu söylemişti. İki sesi de dinleyen Ersoy, iki sesin bambaşka tınısının olduğunu da belirtmişti. Hayatına Gökçe Kırgız Taner olarak devam eden Doğan, yeni şarkılarını müzikseverlere sunuyor.

Popüler yolu seçmedi, eğitim almayı seçti

2015 yılında Haliç Üniversitesi Türk Musikisi’nden eğitim alan ve ortaya ilk çıkan kişi olan Gökçe Kırgız, daha sonra kendi şarkısının çalındığını ve isminin da bir başkası tarafından taklit edildiğini fark etti. Bunun üzerine Merve Doğan olan adını Gökçe Kırgız olarak değiştiren kişiye dava açan Gökçe Kırgız, hukuk mücadelesine devam ediyor. ‘Kalbime Gömerim O Zaman’ şarkısını geri almak için de hukuk mücadelesi veren Kırgız, şarkının yalnızca müziğinin kendisinde kaldığını ama sözlerinin Almanya’da yaşayan Hasan Çağdaş adında birinin noter tasdikli belgeyle sahibi olduğunu söyledi. Bunun üzerine Kırgız, ‘Adını Anmam’ adlında yeni bir şarkı yazarak, müziğin üzerine bambaşka bir şarkı yarattı. 

Kırgız, sosyal medya hesaplarının kapatılmasına isyan etti

Hukuk mücadelesi isim konusunda devam eden Gökçe Kırgız, bu kez sosyal medya hesapları konusunda adeta şoke oldu. İddiaya göre gerçek Gökçe Kırgız’ın tüm sosyal medya hesapları, birini taklit ettiği gerekçesiyle bir gecede kapandı. Başına ikinci kez bu gelen Gökçe Kırız, yayınladığı bir videoyla adeta duruma isyan etti. Ortada sonradan Gökçe Kırgız olmuş birisinin olduğunu iddia eden Kırgız, ‘Ben mi adımı soyadımı değiştireyim’ diyerek konuya isyan etti. Bunun üzerine Gökçe Kırgız Taner adını kullanan Doğan da bir video yayınladı. Kimsenin sosyal medya hesabını kapattırmadığını söyleyen Gökçe Kırgız Taner, iddianın kanıtlanmasını ve bu konuyla suçlandığı için açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi. Gerçek Gökçe Kırgız ise, hesaplarını kapattıranın karşı taraf olduğunu iddia etmediğini ve hedef göstermediğini söyledi. 

Yorumlar (0)