Göçmen tartışması büyüdü! "Kaçını villanda ağırlıyorsun?"

Hollywood yıldızı Richard Gere ile göçmen karşıtlığıyla bilinen İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini arasında İtalyan limanlarına girişleri engellenen göçmen yardım gemileri nedeniyle tartışma çıktı.

MAGAZİN 11.08.2019, 14:48 11.08.2019, 14:50
Göçmen tartışması büyüdü! "Kaçını villanda ağırlıyorsun?"

Hollywood yıldızı Richard Gere, geçen cuma günü Akdeniz'de güvenli bir liman açılmasını bekleyen yardım gemisi Open Arms'a çıktı. Gere, yardım görevlileriyle birlikte gemide bulunan 121 göçmene gıda yardımında bulundu.

Gere, dün İspanyol sivil toplum kuruluşu Proactiva Open Arms ile birlikte İtalya'nın Lampedusa adasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

"Göçmenler şeytanlaştırılmamalı"

Göçmenlerin 'şeytanlaştırılmasına' son verilmesi çağrısında bulunan Gere, ABD'de de mültecilere karşı benzer tavır sergilendiği eleştirisinde bulundu. Gere, hem ABD hem de İtalya'daki politikacıların göçmenlere yardım etmesi gerektiğini söyledi. 

Gere, "Dünyanın her yerinde bu durum artık son bulmalı. Ve ancak biz son bulsun dersek son bulur." diye konuştu.

"Umarım bronzlaşır"

Hollywood yıldızı Richard Gere'in göçmenler ve onları denizden kurtarmak için çalışan sivil toplum kuruluşları ile yaptığı dayanışma, İtalya'da göçmen karşıtlığı ile bilinen Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin tepkisini çekti. Salvini ve liderliğini yaptığı aşırı sağcı Lig Partisi'nden yapılan açıklamalarda, Gere'i hedef alan yorumlarda bulunuldu.

Salvini, Gere'in yardım gemisine çıkmasına ilişkin ilginç bir ifadede bulunarak, "Umarım bronzlaşır." dedi. Salvini, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Gere'i hedef alarak, "Salvini kararnamesini eleştiriyorsun da sen kaç tanesini villanda ağırlıyorsun Richard?" ifadesini kullandı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Hollywood yıldızı Richard Gere'in, Open Arms gemisindeki insanları 'özel uçağıyla Hollywood'daki villalarına götürmesini' istedi. 

Yorumlar (0)