Gates Vakfı, "boşanma masrafı için Apple ve Twitter hisselerini sattı" iddiası

Melinda ve Bill Gates Vakfı’nın Apple ve Twitter hisselerini aylar önce sattığı belirlendi. Habercilere göre ise bu satış, 3 milyar doları bulan tazminat ve boşanma masrafı için. 

MAGAZİN 25.05.2021, 15:36 26.05.2021, 15:40
Gates Vakfı, "boşanma masrafı için Apple ve Twitter hisselerini sattı" iddiası

Mayıs ayı başında boşandıklarını açıklayan Gates çifti, tarihin en pahalı boşanma davasını gerçekleştirmelerinden ötürü basında sıkça yer etmeye devam ediyor.

Melinda ve Bill Gates tarafından kurulan ve kendi adlarını taşıyan vakfın Twitter ve Apple hisselerinin ise aylar öncesinde satıldığı ortaya çıktı. Çifte yakın kaynaklar, bu hisselerin satışından elde edilen para ile Güney Kore’de bulunan Coupang isimli e-ticaret şirketine yatırım yapıldığını belirtse de haber kaynakları bu paranın Melinda Gates’e verilen tazminat ve boşanma işlemleri için harcandığını belirtti.

Bill Gates’in eski eşi Melinda’ya boşanma davasının sonuçlanmasının ardından 3 milyar dolardan fazla verdiği göz önünde bulundurulduğunda haber kaynaklarından gelen bilginin doğru olduğu varsayılıyor.



Büyük değişiklikler yapıldı

Melinde ve Bill Gates Vakfı, henüz boşanma davası sürerken, yılın ilk çeyreğinde büyük yatırım değişiklikleri yapmıştı. Dünyanın en büyük vakıflarından olan Gates Vakfı, hisselerini satmış ve farklı sektörlere yatırım yapmaya başlamıştı.

Bir milyon Apple hissesi sattı

Vakıf, 31 Mart 2021’e kadar olan dönemde toplamda bir milyon Apple hissesini sattı. Öte yandan Apple hisselerinin ilk çeyrekte yüzde 8 oranında düşmesi, Gates’in daha fazla zarar etmek istemediği ve bu yüzden hisselerini sattığı yönünde bir kanı oluşturdu.  

Yorumlar (0)