“Gangsta's Paradise” ile tanınıyordu… Rap şarkıcı Coolio’dan üzen haber

90’lı senelerde “Gangsta's Paradise” şarkısıyla büyük ses getiren, Grammy ödüllü ünlü rap şarkıcısı Coolio, 59 yaşındayken yaşamını yitirdi.

MAGAZİN 29.09.2022, 09:23 30.09.2022, 09:10
“Gangsta's Paradise” ile tanınıyordu… Rap şarkıcı Coolio’dan üzen haber

Bir döneme “Gangsta's Paradise” şarkısı ile imza atmış olan efsanevi rap şarkıcısı Coolio henüz 59 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.

“Kalp krizi geçirmiş olabilir”

Menajerliğini yapan Jarez Posey, ünlü şarkıcının Los Angeles’ta bulunan evinin banyosunda hareketsiz durumda bulunduğunu duyurdu. Şarkıcının hayatını kaybetme sebebi henüz netlik kazanmadı. Fakat menajeri, olay yerine gelen ilk yardım ekiplerinin, “Coolio’nun kalp krizi geçirdiğini ve hayatını kaybettiğini” söylediğini dile getirdi.

Şarkının dinlenmesi milyarları geçti

Müzik kariyerine 1980’li senelerde çıkan Amerikalı şarkıcı Coolio, 1995 yılında çıkardığı ve bütün dünya üzerinde hit konumuna ulaşan “Gangsta's Paradise” şarkısı ile hafızalarda yer edindi.

Asıl ismi Artis Leon Ivey Jr olan Coolio, başrolünde Michelle Pfeiffer’ın bulunduğu “Dangerous Minds” isimli filmin müziği olarak kullanılması üzerine “Gangsta's Paradise” şarkısı ile Grammy ödülüne layık görüldü. “Gangsta's Paradise”, müzik platformu olan Spotify’da yaklaşık bir milyar dinlenmeye ulaştı.

40 senelik müzik kariyerinde toplam sekiz stüdyo albüm çıkaran Coolio, üç MTV Video Müzik Ödülü ve bir Amerika Müzik Ödülü kazandı.

Kariyer basamaklarını çıkmaya devam ediyordu

Too Hot, 1, 2, 3, 4 (Sumpin' New), Rollin' With My Homies ve Fantastic Voyage gibi diğer hit haline gelen şarkıları da olan Coolio, hayatını kaybetmesine müzik hayatını yoğun bir şekilde devam ettirdi. Birkaç gün öncesinde 90 yıllarının yıldızı olarak görülen Young MC ve Vanilla Ice gibi isimlerle düzenlenen turne çerçevesinde Teksas’ta konser yaptı.

Coolio’nun hayatını kaybetmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Vanilla Ice, "Çok üzgünüm, dostum Coolio'nun yaşamını yitirdiğini öğrendim." dedi.

Birçok ünlü üzüntülerini paylaştı

2006 senesinde çekilmiş olan bir kapak fotoğrafını Twitter hesabından yayınlan Snoop Dogg, şarkıcının büyük ses getirmiş hit şarkısına atıfta bulunarak, “Mafya cenneti. Huzur içerisinde uyu.” şeklinde not düştü.

Aktör ve şarkıcı Ice Cube, “Aldığım haber oldukça üzücü. Bu kişinin endüstrinin zirve noktasına doğru çıktığına ilk elden şahit olmuştum.” diye yazdı.

ölümü için MC Hammer, “Gördüğüm en iyi insanlardan bir tanesiydi.” diye tanımladı.

Yorumlar (0)