"Gandalf kadın olsun!"

Yüzüklerin Efendisi’nin Amazon Prime’da yayınlanacak yeni dizisinde, serinin en önemli karakterlerinden Gandalf’ın kadın olması teklif edildi.

MAGAZİN 04.10.2019, 14:25
"Gandalf kadın olsun!"

20 bölümlük sezonlardan oluşacak dizi hakkında beklentiler çok büyük ama J.R.R. Tolkien’in yarattığı seriye tamamen bağlı olmayacak.

Cinemablend’in haberine göre Yüzüklerin Efendisi: İki Kule filminde rol alan Robyn Malcolm isimli aktris, dizi için oldukça ilginç olarak nitelenecek bir öneri getirdi. Malcolm, serinin çok fazla erkek karakter içerdiğini, film üçlemesinin aksine Gandalf’ın bu sefer bir kadın olması gerektiğini söyledi. Malcolm, İki Kule filminde orijinal seride yer almayan ama film için yaratılan Morwen isimli karakteri canlandırıyor.

Yeni Zelanda gazetesi Stuff’ta söyleşi veren Malcolm, “Bu eski efsaneler, eski mistik hikâyeler, o kadar ataerkil temellere dayanıyor ki. Neden büyülü ana karakterlerin kadın olduğu anasoylu dünyanın sihrine bakmayalım?” diyerek fantastik filmlerin erkek odaklı olmaktan ziyade artık kadın karakterler içermesi gerektiğini iddia etti.

Malcolm, bu fikri için oyuncu adaylarını da paylaştı: Whoopi Goldberg, Alfre Woodard, Ann Ogbomo ve Judi Dench gibi isimlerin bulunduğu bu önerileri Instagram hesabından takipçilerinin beğenisine sundu.

Yeni dizinin resmi yayın tarihi kesin değil ancak muhtemel tarih tahminleri çoğunlukla 2021’i gösteriyor. Aynı zamanda yeni dizinin Yeni Zelanda’da çekileceği kesinleşti.

Yorumlar (0)