Fazıl Say'dan Kaz Dağları'nda konser!

Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmalarına karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti' devam ediyor. Ünlü piyanist Fazıl Say, bugün nöbet alanında konser verdi.

MAGAZİN 18.08.2019, 12:51
Fazıl Say'dan Kaz Dağları'nda konser!

Ünlü piyanist Fazıl Say, Kaz Dağları'ndaki madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti' alanında bugün konser verdi. 

Konser, 11.00'da başladı. Fazıl Say, iki beste icra etmesinden sonra yaptığı kısa konuşmada, "Bugün burada doğayı korumak için bu kadar kalabalık olması, bu kadar aydının bir araya gelmesi beni çok heyecanlandırdı, mutlu etti. Onur duydum Türk halkıyla bugün. Aslında Kaz Dağları için başlatılan kampanyanın 24’üncü gününde, ilk gününden itibaren doğayı savunanlara da bir teşekkür etmek isterim. Onlar hepimizi yönlendirdiler ve konserin olmasına da ilham kaynağı oldular. Onları yalnız bırakmamak için burada amacımız bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Say, yaklaşık 50 dakika süren konserde 10 parça çaldı. Kamp alanında bulunan kişiler, ünlü piyanisti alkış yağmuruna tuttu. 

"Birkaç neslin geleceği karartılıyor"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konser öncesi yaptığı konuşmada, "Homeros İlyada’da tanrıların savaşı Kaz Dağları’ndan izlediğini yazar. Dünyanın en önemli efsanelerine ev sahipliği yapmış bir alandasınız. Bugün şehrimize 'Kaz Dağları hepimizin' diyerek gelen hepiniz hoşgeldiniz." dedi.

Gökhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yeryüzünde savaşlar bitmiyor; insanın insanla, doğayla savaşı dinmiyor. Savaş her zaman topla tüfekle de gelmiyor; topraklarımız özel izinlerle, teşviklerle emperyalistlere teslim ediliyor. Atamızın çoban ateşini yaktığı yerin hemen karşısında yıllar sonra yine toprağımızı korumak zorunda kalıyoruz. Bir karış toprağını vermemek için can verenlerin abideleştiği bu kutsal topraklarda altımız oyuluyor ama buna sessiz kalmıyoruz. Burada kurdu kuşu, sincabı, ağacıyla bir ekosisteme tecavüz ediliyor. Ne için, bir avuç altın için! Altımıza dinamit yerleştiriliyor, bir neslin, birkaç neslin geleceği karartılıyor."
 

Yorumlar (0)