Eski manken Bilun Dohmen gözyaşlarıyla anlattı: Her şeyimi çaldılar

8 yıl önce Bodrum’da köy hayatı yaşayan eski manken Bilun Dohmen, yaşadığı talihsizlikler nedeniyle evini satmak durumunda geldi. Olanları gözyaşlarıyla anlattı.

MAGAZİN 09.02.2021, 17:24 10.02.2021, 14:13 Hanife
Eski manken Bilun Dohmen gözyaşlarıyla anlattı: Her şeyimi çaldılar

90’lı yılların podyum yıldız isimlerinden Bilun Dohmen, Avrupa ve Türkiye’de sayısız defilede boy göstermişti.  Eski manken 8 yıl önce şehir hayatını terk ederek Bodrum Gündoğan Mahallesi'n de kendisine küçük bir çiftlik kurmuştu. Tamamen köy hayatı yaşamaya başlayan Dohmen, evine giren hızsızlar ve yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle köy evini satılığa çıkarmak zorunda kaldı.



Yaklaşık 20 yıl boyunca Amerika, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve birçok ülkede podyumlarda boy gösteren, görkemli hayatı geride bırakan eski manken, kendisine kurduğu küçük çiftlikte; keçi, koyun, tavuk, keklik, bıldırcın gibi hayvanlar beslemeye başlamıştı. Köy hayatını çok seven Dohmen’in  hayalleri yarıda kaldı.

Evde tek başına yaşan ve evine üç kez hırsız giren ünlü manken bunların üzerine her gün bir olumsuzlukla karşılaşmaya başlayınca evde tedirgin olmaya başladı. Koyunları, keçileri ve tavukları çalınan Dohmen, bir zamanlar el emeği göz nuru yaptığı evini satılığa çıkartıp Bodrum merkeze taşınmaya karar verdi.



Eski manken yaşadığı olumsuzlukları ise hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlattı. Evinden gözyaşları içerisinde vedalaşan Dohmen, üzerinden hiç çıkarmadığı şalvarını, basmasını çıkarıp köy hayatına veda etti.

Tek hayalinin bir köye yerleşip sesiz sakin bir hayat yaşamak olduğunu söyleyen Dohmen, şu ifadelere yer verdi:

“Burası için yıllarca uğraştım didindim, tırnaklarımla kazıya kazıya yaptım. Tek başına böyle bir yerde kadın olarak yaşamak,tek başınıza yaşamak çok zor oluyor. Başıma gelmeyen kalmadı, 3 kere soyuldum. Neyim var neyim yok çaldılar hepsini. Her şeyim gitti, hayvanlarım gitti. Kuzularımın bazıları öldü, bazılarını çaldılar. Tavuklarımı çaldılar, her şeyimi alıp gittiler” 



Çiftliğini bırakıp gitmek zorunda kaldığını gözyaşları içerisinde anlatan Dohmen, artık çiftliği bırakmak zorunda olduğunu, Bodrum merkeze taşındığını belirterek, “Bu cennetimi bırakıp maalesef şehirde yaşayacağım. Hiç kimseden manevi olarak bir destek görmedim. Çok büyük bir hevesle geldim.  Tek başıma korku ile neler çektim burada korka korka yaşadım. En sonunda tekrar soyuldum. Yıllarca defilelerde mankenlik yaptım. Dünyanın her yerini gezdim. O hayatı bırakıp köyde yaşamak için çok çaba verdim. Birçok arkadaşım da benle beraber Bodrum’a yerleşti. İnsanlardan çok takdir aldım ama maalesef yaşamama müsaade etmediler. Artık evimi topluyorum geldim veda etmeye. Ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresizim” ifadelerine yer verdi.


Köy hayatının en sevdiği, istediği bir hayat olduğunu, koyunları ve tavukları olmadan nasıl yaşayacağını söyleyen Dohem, ağlaya ağlaya evini terk etti.

Bütün birikimlerinin ve mücevherlerinin gittiğini, hiçbir şeyinin kalmadığını, geriye sadece emekli maaşının kaldığını, artık bununla yaşamaya çalışacağını belirten Dohem, “Allah'a bin şükürler olsun ki maaşım var. Burayı satar daha ufak bir yer alır köy yaşantıma devam ederim. Hayvanlarımı özlüyorum, keçilerimi, tavuklarımı özlüyorum. İnsana müsaade etmiyorlar başında bir erkek olmayınca olmuyor. Bodrum’da değil nerede olursan ol tek başına bir kadınsan yaşamak çok zor” dedi.

İşte Dohmen'in diğer kareleri...


 

Yorumlar (2)
Saadet 3 yıl önce
Siz niye gidiyorsunuz ki, komşunuz gitsin.
ali osman 2 yıl önce
o* saadet. sensin o*. sen