Erkan Petekkaya Cannes Film Festivali’nde hırsız kovaladı

75. Cannes Film Festivali’ne giden oyuncu Erkan Petekkaya, kapkaça uğradı. Telefonu çalınan oyuncu, kapkaççıyı uzun süre kovaladı. Sonunda hırsızı yakalayan Petekkaya, "Ben bile bu kadar hızlı bir şekilde koşabildiğimi bilemezdim. Kapkaççı genç bir çocuktu. Ancak ben onu yakaladım ve Fransız polisine teslim ettim” dedi.

MAGAZİN 23.05.2022, 17:50 23.05.2022, 17:53
Erkan Petekkaya Cannes Film Festivali’nde hırsız kovaladı

“Her Şeye Rağmen” filminin dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde tanıttıktan bir gün sonra başrol oyuncusu Erkan Petekkaya, hırsız saldırısına uğradı. Kapkaççıyı yakalayarak polise teslim eden oyuncu,” Bu kadar hızlı koştuğumu bilmiyordum. Kapkaççıyı yakaladım ve polise teslim ettim” sözlerine yer verdi.

Elinden kaptı, kaçtı

Alınan bilgilendirmelere göre Erkan Petekkaya, bir restoranda yemek yedikten sonra otele dönmek için festival alanından taksi durağına doğru gidiyordu. Yürüdüğü sırada cep telefonu çalan Petekkaya, telefonda konuşurken yürümeyi sürdürdü. O an kapkaççı hızlı bir hamleyle oyuncunun elindeki telefonu kaparak kaçmaya başladı. Bir anda ne olduğunu anlayamayan Petekkaya, kalabalık alanda hırsızı kovalamaya başladı. Ortalama 300 metre kadar süren kovalamanın sonunda oyuncu, hırsızı yakaladı.

Para teklifi işe yaramadı

Yaşanan kapkaç olayından sonra Erkan Petekkaya tarafından yapılan açıklamada, "O alan çok kalabalıktı. İnsanların içinde zikzak çizerek hırsızı uzun bir süre kovaladım. Ben bile bu kadar hızlı koşabildiğimi düşünmezdim. Kapkaççı genç bir çocuktu. Ancak ben onu gene de yakaladım. Kovalamanın sonunda 'Paraya ihtiyaç duyuyorsan, ben sana veriyim' dedim. Daha sonrasında 50 euro çıkardım ve telefonumu geri istedim. Parayı kabul etmedi. Bende bir 50 euro daha çıkardım, 'Al şu paraları ve telefonumu geri ver' dedim. Hırsızda paraları aldı. Ancak telefonu bir türlü geri vermedi. Bende karnını bir yumruk attım. Sonra kolundan tuttuğu gibi polislere götürdüm” şeklinde ifade etti.

“Telefonun bana ait olduğunu kanıtladım”

Hırsızı polise teslim eden Erkan Petekkaya, “Telefonumu çaldığını ve kovalama yaşadığımızı polislere anlattım. Paraya ihtiyacı olduğunu düşündüğümden 100 euro verdiğimi de söyledim. Ancak verdiğim paraya karşılık telefonumu da geri alamadığımı da dile getirdim. Polisler ilk önce telefonun bana ait olup olmadığı konusunda emin olamadı. Ben de telefonun bana ait olduğunu kanıtlamak için kilidi açıp kapattım. Daha sonra galeriyi açtım bana ait olan fotoğrafları gösterdim. Sonunda telefonun benim olduğuna inandılar. Telefonu aldıktan sonra kapkaççının cebinde iki tane 50 euro olduğunu söyledim. Bana ait olduklarını anlattım. Bu şekilde paraları da geri alabildim” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)