Ercan Kesal: "Oyunculuğu meslek olarak görmüyorum"

Oyuncu Ercan Kesal, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sanatseverlerle bir araya geldi.

MAGAZİN 02.11.2019, 10:57
Ercan Kesal: "Oyunculuğu meslek olarak görmüyorum"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı festival kapsamında Kesal, Antalya Kültür Merkesi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen "Öğle Sohbetleri" programında sinemaseverlerle bir araya gelerek, dizi ve sinema sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dizi sürelerinin daha kısa olması gerektiğinin altını çizen Kesal, "Setler daha insani olmalı, teknik ekip daha iyi koşullara sahip olmalı." şeklinde konuştu.


Asıl mesleğinin doktorluk olduğunu, hastalara bakıp, reçete yazdığını belirten Kesal, oyunculuk konusunda hiç eğitim almayıp, bu işi alaylı olarak yaptığını söyledi.

Tüm kurmaca öykülerin arkasında yaşanmışlıkların olduğunu söyleyen Kesal; hem doktorluk mesleği, hem de hayatının diğer alanlarında başından geçen olayları senaryoya aktardığını belirtti.
23 yaşında, hekim olarak göreve ilk başladığı zamanlarda başından geçen bir olayı 25 yıl sonra film haline getirdiğini ifade eden Kesal, "Başınızdan geçen bir olay 25 yıl sonra evrensel bir filme dönüşebilir. Benim de ilk günlerimde tuttuğum günlük, senaryoma ve kitabıma kaynak oldu. Yaşananlar unutulmuyor, silinmiyor." dedi.


Sinema bölümünde eğitim alan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Kesal, öğrencilerin bol bol okuyup, iyi gözlem yapmaları gerektiğini söyleyerek, kimseyi taklit etmemelerini önerdi.

"Bundan sonra hiçbir dizide oynamak istemiyorum"

Uzun dizi sürelerini de eleştiren Kesal, insanların dizi izleyerek televizyon karşısında 3-4 saat geçirmesinin doğru bir anlayış olmadığını vurguladı.

Dizi sürelerinin uzaması için anlamsız içeriklerin kullanıldığını belirten Ercan Kesal, şunları söyledi:"Diziler daha kısa olmalı, setler daha insani olmalı, teknik ekip daha iyi koşullara sahip olmalı. Oyunculuğu da meslek olarak görmüyorum. Hekim olmasam oyuncu olamazdım. Hekimlik bana çok şey kattı. Birçok kişi hikayesini anlatıyor bana, acayip bir şeyler. Karısına, kocasına, çocuklarına anlatmadığını hekime anlatıyor. Bundan sonra hiçbir dizide oynamak istemiyorum. Oyunculuk da yapmak istemiyorum. Ancak sinema filmi gelirse oynayabilirim. Yönetmenlik yapmak istiyorum. Dizide oynamayacağım, yönetmenlik yapacağım."
 

Yorumlar (0)