Elon Musk’ın doğum günü için heykel diktiler, topa tutuldular 

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın 50. doğum günü için bronzdan bir heykel dikildi. Fakat sosyal medya, bu durumdan hiç de hoşnut olmadı. Elon Musk’ın sevenleri de sevmeyenleri de heykeli ve heykeli yapanı topa tuttu. 

MAGAZİN 01.07.2021, 11:23 02.07.2021, 10:47
Elon Musk’ın doğum günü için heykel diktiler, topa tutuldular 

Son dönemlerde Starlink uyduları, uydu interneti, kripto paralar hakkında yaptığı paylaşımlar gibi ikonik olaylarla adını sıkça duyduğumuz SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk, geçtiğimiz günlerde 50 yaşına bastı. “Dahi mühendis” olarak anılan milyarder, kripto paralar hakkında yazdıkları sebebiyle paraların değerinin düşmesine sebep olduğu için uzun süredir yatırımcılarının hedef noktasındaydı. Yatırımcıların sürekli topa tuttuğu Musk, bu defa farklı bir sebeple eleştirilerin hedefinde. 



Herkes batarken o balon gibi şişti 

Özellikle pandemi döneminde kripto para yatırımcıları batarken Elon Musk’ın serveti ise balon misali şişti. Sırf bu sebepten bile hakkında sürekli yazılıp çizilen milyarderin doğum günü şerefine bronzdan bir heykeli dikildi. Bu hafta başında Manhattan’da açılışı yapılan heykelin uluslararası bir site tarafından “yatırım” amacıyla yapıldığı öğrenildi. 



Web sitesi, heykelin fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı: “Onu sevin ya da sevmeyin ama Elon Musk bugün 50 yaşına girdi. Biz de bunun şerefine 100 adet mini Elon Musk heykeli hediye ediyoruz. Seninkiyle ne yapacağın ise sana kalmış. Bu heykeli 14. Cadde ve The High Line merdivenlerine gerçek boyutlu olarak dikmemizin sebebi ise Elon’ın hırsının ve egosunun kesinlikle minyatür boyda olmaması. Gidin ve ona merhaba deyin.” 



Sosyal medyada hem site hem de heykel eleştirildi 

Sosyal medya kullanıcıları ise heykel hakkında olumsuz söylemlerden kaçınmadı. Bazı kullanıcılar heykeli bir tuvalete benzetirken bazıları da kimsenin istemediği çirkin bir heykel olduğunu söyledi.  

Yorumlar (0)