Elif Şafak’tan ‘pedofili’ eleştirilerine yanıt!

Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı adlı kitabının ardından Elif Şafak'ın Mahrem adlı kitabında da pedofili ifadelerin yer aldığı ortaya çıkmış, yazara tepkiler çığ gibi büyümüştü. Şafak, kendisine gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulundu.

MAGAZİN 01.06.2019, 12:18
Elif Şafak’tan ‘pedofili’ eleştirilerine yanıt!

Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı adlı kitabının ardından Elif Şafak'ın Mahrem adlı kitabında da pedofili ifadelerin yer aldığı ortaya çıkmış, ünlü yazar sosyal medyada eleştirilerin odağı haline gelmişti. Şafak, kendisine gelen tepkiler üzerine kendisini savundu. 

Türkiye'de gazeteci, sanatçı, yazar ve akademisyenler için hayatın zorlaştığını belirten Elif Şafak, "Çünkü çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların yaşandığı bir tünelden geçiyoruz biz." dedi.

“BÜTÜN SANATÇILAR İÇİN ORTAM ÇOK ZOR”

Şafak, "Kelimeyle iştigal eden herkes için çok zor ortam. Musa Kart gibi önde gelen çizerlerimizden, sanatçılarımızdan biri yeniden hapse atılabiliyorsa, bütün sanatçılar için ortam çok zor." açıklamasını yaptı.

"PEDOFİLİYİ SAVUNMAK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Elif Şafak, 'Mahrem' romanındaki bazı ifadelerin 'çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği' iddiasıyla sosyal medyada başlatılan kampanya hakkında şunları söyledi:

''Okumadan ileri geri laflar sarf ediyorlar. Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum. Pedofiliyi savunmak söz konusu değil." diye konuştu.

Şafak, bu tür 'linç kampanyalarının' sonunda sansür ve otosansüre yol açabileceği kaygısını da dile getirdi.

Elif Şafak, bir hayat kadını olan Tekila Leyla'yı, toplumun ötekileştirdiği kesimlerin kurduğu dostluğu ve İstanbul'u anlattığı '10 dakika 38 saniye' adlı son romanını da ‘Türkiye'nin yalnızlaştırdığı bir kadının hikâyesi’ olarak anlattı.

Yorumlar (0)